Ditt skydd som ny medlem i Pappers

I samarbete med Pappers får du ett tryggt och prisvärt starterbjudande med en försäkring särskilt utvald för dig som ny medlem.

Pappers logga samt två människor i sportiga kläder

Dina försäkringar

Ingår i medlemsavgiften

Utan kostnad så länge du är medlem.

Det ingår en mycket fördelaktig hemförsäkring i ditt medlemskap. Till exempel finns ingen övre gräns för hur mycket ersättning du kan få för dina saker – du blir aldrig underförsäkrad (gäller ej smycken).  I försäkringen ingår även tre timmars juridisk rådgivning. 
 
Bor du i bostadsrätt, ägarlägenhet, radhus eller villa? Då behöver du komplettera med ett extra skydd för själva huset eller lägenheten.

Trots alla skaderisker på jobbet, är det när du är ledig som de flesta olyckor sker. Som medlem i ditt förbund har du ett olycksfallsskydd även när du är ledig.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet under förutsättning att du är berättigad till ersättning från a-kassan.​

Genom vår inkomstförsäkring får du skydd på inkomster upp till 80 procent av en ersättningsgrundande inkomst upp till 50 000 kronor per månad.​

Försäkringen gäller i 300 dagar. Tjänar du mer än 50 000 kronor kan du teckna en tilläggsförsäkring, som ger dig ett skydd på upp till 80 % av inkomst som överstiger 50 000 kr.

Kompletterings-TGL gäller för dig som inte omfattas av en kollektivavtalad tjänstegrupplivförsäkring, eller liknande försäkring, genom din arbetsplats. Tjänstegrupplivförsäkring är en livförsäkring som kan betalas ut till närstående om du avlider. Den kan också hjälpa till med begravningskostnader.

Barngruppliv gäller barn till gruppmedlemmar fram till och med det kalenderår som barnet fyller 18 år. 
 
Barngruppliv omfattar även barn till make, maka eller sambo - om barnet är folkbokfört på samma adress som dig som är medlem.

Diagnosförsäkringen är ett viktigt komplement till Pappers övriga försäkringar. Försäkringen omfattar alla medlemmar i förbundet upp till 65 år och lämnar ersättning med ett engångsbelopp vid allvarliga diagnoser. Försäkringsbeloppet är 25 000 kronor.

Pappers medlemsförsäkringar varierar mellan avdelningar
Din medlemsförsäkring kan se olika ut beroende på vilken avdelning inom Pappers du tillhör. Vissa avdelningar har från 2021 valt att lägga till en obligatorisk diagnosförsäkring med ersättning på 25 000 kronor, vilket gör att din ersättning ändå kommer upp i 50 000 kronor om du skulle bli sjuk.

Hör med din avdelning om vad som gäller för just dig.

Frivilligt tillägg
Om du vill höja engångsbeloppet med ytterligare 25 000 kronor, kan du välja en tilläggsförsäkring.

Beroende på vilken avdelning du är medlem i så kan det ingå en sjukförsäkringSjukdom eller ett olycksfall kan drabba vem som helst. En kortvarig sjukskrivning kanske inte påverkar ekonomin så mycket, men om sjukskrivningen blir långvarig kan det bli mer kännbart.

Beroende på vilken avdelning du är medlem i så kan det ingå en grupplivförsäkringOm du skulle gå bort kan dina anhöriga drabbas av oväntade kostnader. I ditt medlemskap kan en grupplivförsäkring ingå som kan hjälpa till att täcka till exempel begravningskostnader.

Starterbjudande

Skyddar direkt, förutsatt att du väljer att betala och fortsätta efter startperioden.

Diagnosförsäkringen är ett viktigt komplement till Pappers övriga försäkringar. Försäkringen omfattar alla medlemmar i förbundet upp till 66 år och lämnar ersättning med ett engångsbelopp vid allvarliga diagnoser. Försäkringsbeloppet är 25 000 kronor. 

Tillägg om du inte tackar nej
Som ny medlem i Pappers får du tillägget på 50 000 kronor om du inte tackar nej.

Pappers medlemsförsäkringar varierar mellan avdelningar
Din medlemsförsäkring kan se olika ut beroende på vilken avdelning inom Pappers du tillhör. Vissa avdelningar har från 2021 valt att lägga till en obligatorisk diagnosförsäkring med ersättning på 25 000 kronor.
Hör med din avdelning om vad som gäller för just dig.

Vill du fortsätta med starterbjudandet?
Då behöver du inte göra något, förutom att betala fakturan när den kommer.

Vill du inte fortsätta med starterbjudandet?
Då kan du välja bort försäkringen via Mina sidor eller genom kupongen på brevet du får hem i brevlådan.

Köpa till

Du har medlemspris på fler försäkringar

Du kan köpa till fler försäkringar för ett lägre medlemspris. Ta del av flera erbjudanden till dig som medlem i Pappers.

Se våra erbjudanden

Därför är det bra att vara försäkrad genom Pappers

  • Stort skydd till litet pris

    Eftersom ni är många medlemmar i Pappers får du försäkringar med bättre villkor och till ett lägre pris än om du hade tecknat på egen hand. Det lönar sig att vara fler!

  • Enkelt och flexibelt

    Försäkringarna är särskilt utvalda för dig i Pappers. Du väljer själv vilket skydd du vill behålla och kan köpa fler försäkringar till ett lägre medlemspris

  • Vi är kundägda

    Tillsammans med våra andra kunder är det du som äger Folksam. Därför går överskottet tillbaka till våra kunder i form av återbäring eller till att göra våra försäkringar ännu bättre.

Mer om försäkringarna
Som medlem i Pappers förtjänar du det bästa. Genom att vara ett kollektiv skapas målmedvetet arbete för trygghet på arbetsplatsen och på fritiden. Vårt samarbete med Folksam gör att du har mycket gott försäkringsskydd. Pontus Georgsson, Förbundsordförande i Pappers

Viktig information

Här hittar du förköpsinformation för dig som medlem i Pappers.

Förköpsinformation för medlemmar i Pappers

Vanliga frågor och svar

Vi värnar om tryggheten för dig som medlem, och därför har du fått utvalda förmånliga försäkringar med ett bättre innehåll jämfört med om du skulle teckna dem på egen hand. När du blev medlem i ditt fackförbund blev du automatiskt ansluten. Du kan självklart välja att inte fortsätta med erbjudandet – då kan du välja bort försäkringar via Mina sidor eller genom kupongen på brevet du får hem i brevlådan. Har du redan fått ditt försäkringsbesked och vill tacka nej till erbjudandet, ring oss så hjälper vi dig.

Vi värnar om tryggheten för dig som medlem, och därför har du fått utvalda förmånliga försäkringar med ett bättre innehåll jämfört med om du skulle teckna dem på egen hand. Premien betalas genom en faktura, men du kan också välja att betala med autogiro. Om du inte vill fortsätta med erbjudandet kan du välja bort försäkringar via Mina sidor eller genom kupongen på brevet du får hem i brevlådan. Har du redan fått ditt försäkringsbesked och vill tacka nej till erbjudandet, ring oss så hjälper vi dig.

Rådgivning för dig som medlem

Boka en rådgivning och bli rätt försäkrad. Det kostar inget och du binder dig inte för något. Rådgivningen sker på webben och är ett samarbete mellan ditt fackförbund och Folksam.

Boka digital rådgivning