Ditt skydd som ny medlem i Vårdförbundet

I samarbete med Vårdförbundet får du ett tryggt och prisvärt starterbjudande med försäkringar särskilt utvalda för dig som ny medlem.

Vårdförbundets logga samt två människor i sportiga kläder

Dina försäkringar

Ingår i medlemsavgiften

Utan kostnad så länge du är medlem.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet under förutsättning att du är berättigad till ersättning från a-kassan. Genom vår inkomstförsäkring får du skydd på inkomster upp till 80 procent av 60 000 kronor per månad. Ditt skydd sträcker sig under längst 200 dagar.

Om du får ersättning från din inkomstförsäkring får du även tillgång till samtalsstöd och karriärcoachning.

För medlemmar som jobbar inom vården finns alltid risken att bli smittad av HIV/AIDS, Hepatit C och MRSA i yrkesutövandet. Både på fritiden och på jobbet. Därför är Stick- och Skärskada en viktig försäkring som är unik för Vårdförbundet.

Diagnoser som ingår:

 • HIV/AIDS (ICD B20-B24)
 • Hepatit C (ICD B17.1-B18.2)
 • MRSA (ICD Z22.3C och/eller U82.1 i kombination med A41.0 eller B95.6)

Starterbjudande

Utan kostnad dina tre första månader.

Om du avlider under försäkringstiden utbetalas ett engångsbelopp i form av dödsfallskapital till förmånstagare. 

Försäkringen gäller för ditt arvsberättigade barn. Den kan också gälla för arvsberättigat barn till din make, registrerade partner eller sambo, om barnet är folkbokfört på din adress. Försäkringen gäller till och med det kalenderår barnet fyller 18 år.

Om barnet avlider utbetalas 35 000 kronor som begravningshjälp.

Trots alla skaderisker på jobbet, är det när man är ledig som de flesta olyckor sker. Olycksfallsförsäkringen lämnar ersättning för mindre och större olyckor och gäller dygnet runt. Försäkringens innehåll:

 • Gäller dygnet runt
 • Omfattande skydd vid kostnader i samband med olycka
 • Kan ersätta – ofta kostsamma – tandskador

Sjukdom eller ett olycksfall kan drabba vem som helst. En kortvarig sjukskrivning kanske inte påverkar ekonomin så mycket, men om sjukskrivningen blir långvarig kan det bli mer kännbart.

Fördelar

 • Trygghet om du blir sjuk eller svårt skadad
 • Ersättning vid förebyggande vård
 • Ekonomiskt stöd vid vård av nära anhörig och vård av allvarligt sjukt barn
 • Ger upp till 90% av din vanliga lön
 • Utbetalning varje månad

I olika åldrar och familjesituationer behöver man kunna kompensera sig för förlorad inkomst eller större kostnader som tillfälligt kan uppstå – oavsett vad man drabbas av. Därför är det bra att skaffa sig den trygghet som Diagnosförsäkring kan erbjuda.

Vill du fortsätta med starterbjudandet?
Då behöver du inte göra något, förutom att betala fakturan när den kommer.

Vill du inte fortsätta med starterbjudandet?
Då kan du välja bort försäkringar via Mina sidor eller genom kupongen på brevet du får hem i brevlådan.

Köpa till

Du har medlemspris på fler försäkringar

Du kan köpa till fler försäkringar för ett lägre medlemspris. Ta del av flera erbjudanden till dig som medlem i Vårdförbundet.

Se våra erbjudanden

Därför är det bra att vara försäkrad genom Vårdförbundet

 • Stort skydd till litet pris

  Eftersom ni är många medlemmar i Vårdförbundet får du försäkringar med bättre villkor och till ett lägre pris än om du hade tecknat på egen hand. Det lönar sig att vara fler!

 • Enkelt och flexibelt

  Försäkringarna är särskilt utvalda för dig i Vårdförbundet. Du väljer själv vilket skydd du vill behålla och kan köpa till fler försäkringar till ett lägre medlemspris.

 • Vi är kundägda

  Tillsammans med våra andra kunder är det du som äger Folksam. Därför går överskottet tillbaka till våra kunder i form av återbäring eller till att göra våra försäkringar ännu bättre.

Mer om försäkringarna
Som medlem i Vårdförbundet ska du känna dig trygg, både i vardagen och på jobbet. Vi är glada över att kunna erbjuda förmånliga medlemsförsäkringar genom samarbetet med Folksam. Sineva Ribeiro, ordförande Vårdförbundet

Viktig information

Här hittar du förköpsinformation för dig som medlem i Vårdförbundet.

Förköpsinformation för medlemmar i Vårdförbundet

Vanliga frågor och svar

Vi värnar om tryggheten för dig som medlem, och därför har du fått utvalda förmånliga försäkringar med ett bättre innehåll jämfört med om du skulle teckna dem på egen hand. När du blev medlem i ditt fackförbund blev du automatiskt ansluten. Du kan självklart välja att inte fortsätta med erbjudandet – då kan du välja bort försäkringar via Mina sidor eller genom kupongen på brevet du får hem i brevlådan. Har du redan fått ditt försäkringsbesked och vill tacka nej till erbjudandet, ring oss så hjälper vi dig.

Vi värnar om tryggheten för dig som medlem, och därför har du fått utvalda förmånliga försäkringar med ett bättre innehåll jämfört med om du skulle teckna dem på egen hand. Premien betalas genom en faktura, men du kan också välja att betala med autogiro. Om du inte vill fortsätta med erbjudandet kan du välja bort försäkringar via Mina sidor eller genom kupongen på brevet du får hem i brevlådan. Har du redan fått ditt försäkringsbesked och vill tacka nej till erbjudandet, ring oss så hjälper vi dig.

Rådgivning för dig som medlem

Boka en rådgivning och bli rätt försäkrad. Det kostar inget och du binder dig inte för något. Rådgivningen sker på webben och är ett samarbete mellan ditt fackförbund och Folksam.

Boka digital rådgivning