Fondnyheter

Bli en engagerad sparare genom att hålla koll på vad som händer på fondmarknaden. Här finner du nyheter om fonderna i vårt kvalitetssäkrade guidade fondutbud.

Senaste nytt i vårt guidade fondutbud hittar du under Fondhändelser. Under Fondnyheter erbjuder vi externa nyheter om vad som händer i fonderna genom vårt samarbete med nyhetsbyrån Finwire.

Vill du läsa intervjuer med förvaltare och få deras syn på marknaden är du välkommen att läsa vårt nyhetsbrev Fonder och sparande som kommer ut fyra gånger per år.

Vi utökar det guidade fondutbudet med Nordea 1 - Emerging Stars Equity Fund (fondid 3621) som är en aktivt förvaltad fond i kategorin tillväxtmarknader. Detta görs i ett steg att ytterligare stärka vårt fondutbud med fokus på hållbarhet.

Fonden är en aktivt förvaltad aktiefond som placerar i tillväxtländer. Fonden följer konceptet för Nordeas Stars-fonder. I dessa fonder baseras urvalet av aktier på en kombination av finansiell analys och analys av hur företagen hanterar risker och möjligheter när det gäller miljö, sociala frågor samt affärsetik. Endast företag som hanterar dessa frågor på ett proaktivt och strukturerat sätt, samt är intressanta ur ett finansiellt perspektiv, blir aktuella för fonden att placera i. Fonden har ett innehav i cirka 50 företag. Förvaltningsavgiften är 1,50 procent.

Nordea Asset Management är tillgångsförvaltningsdelen av Nordea. Nordea är en av de största finansiella institutionerna i norra Europa och Nordea Asset Management är en ledande europeisk kapitalförvaltare. Nordea Asset Management är en aktiv förvaltare med fokus på ansvarsfulla investeringar.

För dig som har ett försäkringsavtalsnummer som börjar på IN så kommer fonden bli valbar inom kort.

Mer information om fonden finns att läsa på vår hemsida under Pensionssparande och välj därefter Valbara fonder.

Våra valbara fonder

Vi erbjuder nu SPP:s indexnära hållbara aktiefonder i vårt guidade fondutbud. Det gör vi som ett ytterligare steg till att erbjuda dig som kund ett alternativ med fokus på låg avgift inom de främsta fondkategorierna. Vi guidar på tre parametrar i vårt guidade fondutbud, avkastning, avgift och hållbarhet.

  • SPP Aktiefond Sverige
  • SPP Aktiefond Europa
  • SPP Aktiefond USA
  • SPP Aktiefond Japan

Läs mer om fonderna

Befintliga etiska indexfonder från Öhman har vårt fortsatta förtroende och är även i fortsättningen valbara. Fonderna skiljer sig åt i etisk screening/hållbarhetsarbete.

Vill du själv byta fond kan du enkelt göra det genom att logga in med e-legitimation på vår internettjänst Mina Sidor på folksam.se och göra ditt val.

Logga in på Mina sidor

Under rubriken Fondnyheter finner du nu även externa fondnyheter i samarbete med Finwire. Vi erbjuder nu även externa fondnyheter för vårt guidade fondutbud. Genom ett nytt samarbete med Finwire så får vi nu nyhetsbevakning på vårt guidade fondutbud.

Vi fortsätter informera om fondförändringar under rubriken Fondhändelser och annat som berör guidat fondutbud.

I slutet av januari gör vi ett fondbyte och ersätter HealthInvest Value Fund med DNB Health Care. Denna fond kommer att tas bort från vårt sortiment och du som placerar i fonden kommer att få information om detta brevledes under första veckan i januari.

Fondbytet sker automatiskt och du behöver inte göra något med anledning av det. Vill du välja någon annan fond loggar du enkelt in med e-legitimation på vår internettjänst Mina Sidor på folksam.se och gör ditt val senast den 19 januari.

Logga in på Mina sidor

Mer om den mottagande fonden

DNB Health Care är en aktiefond som huvudsakligen placerar sina medel i farmaci-, läkemedels- och bioteknikbolag på de ledande europeiska, amerikanska och asiatiska marknaderna.

Investeringarna har god spridning mellan företag och länder. Förvaltningsavgiften är 1,50 procent.

Mer information om fonden finns att läsa på vår hemsida under Pensionssparande/Valbara fonder.

Våra valbara fonder

Fonder och Sparande ger dig aktuella nyheter om fonder och matnyttiga kommentarer från olika förvaltare. Du får också marknadsutsikter och erbjudanden som passar dig.