Ditt skydd som ny medlem i Fastighets

I samarbete med Fastighets får du ett tryggt och prisvärt starterbjudande med försäkringar särskilt utvalda för dig som ny medlem.

Fastighets logga samt två människor i sportiga kläder

Dina försäkringar

Ingår i medlemsavgiften

Utan kostnad så länge du är medlem.

Det ingår en mycket fördelaktig hemförsäkring i ditt medlemskap. Till exempel finns ingen övre gräns för hur mycket ersättning du kan få för dina saker – du blir aldrig underförsäkrad (gäller ej smycken).

Bor du i bostadsrätt, ägarlägenhet, radhus eller villa? Då behöver du komplettera med ett extra skydd för själva huset eller lägenheten.

Trots alla skaderisker på jobbet, är det när du är ledig som de flesta olyckor sker. Som medlem i ditt förbund har du ett olycksfallsskydd även när du är ledig.

Kompletterings-TGL gäller för dig som inte omfattas av en kollektivavtalad tjänstegrupplivförsäkring, eller liknande försäkring, genom din arbetsplats. Tjänstegrupplivförsäkring är en livförsäkring som kan betalas ut till närstående om du avlider. Den kan också hjälpa till med begravningskostnader.

Barngruppliv gäller barn till gruppmedlemmar fram till och med det kalenderår som barnet fyller 18 år. Barngruppliv omfattar även barn till make, maka eller sambo - om barnet är folkbokfört på samma adress som dig som är medlem.

Starterbjudande

Skyddar direkt, förutsatt att du väljer att betala och fortsätta efter startperioden.

I olika åldrar och familjesituationer behöver man kunna kompensera sig för förlorad inkomst eller större kostnader som tillfälligt kan uppstå – oavsett vad man drabbas av.

Vill du fortsätta med starterbjudandet?
Då behöver du inte göra något, förutom att betala fakturan när den kommer.

Vill du inte fortsätta med starterbjudandet?
Då kan du välja bort försäkringar via Mina sidor eller genom kupongen på brevet du får hem i brevlådan.

Köpa till

Du har medlemspris på fler försäkringar

Du kan köpa till fler försäkringar för ett lägre medlemspris. Ta del av flera erbjudanden till dig som medlem i Fastighets .

Se våra erbjudanden

Därför är det bra att vara försäkrad genom Fastighets

  • Stort skydd till litet pris

    Eftersom ni är många medlemmar i Fastighets får du försäkringar med bättre villkor och till ett lägre pris än om du hade tecknat på egen hand. Det lönar sig att vara fler!

  • Enkelt och flexibelt

    Försäkringarna är särskilt utvalda för dig i Fastighets . Du väljer själv vilket skydd du vill behålla och kan köpa fler försäkringar till ett lägre medlemspris

  • Vi är kundägda

    Tillsammans med våra andra kunder är det du som äger Folksam. Därför går överskottet tillbaka till våra kunder i form av återbäring eller till att göra våra försäkringar ännu bättre.

Mer om försäkringarna

Viktig information

Här hittar du förköpsinformation för dig som medlem i Fastighets.

Förköpsinformation för medlemmar i Fastighets

Vanliga frågor och svar

Vi värnar om tryggheten för dig som medlem, och därför har du fått utvalda förmånliga försäkringar med ett bättre innehåll jämfört med om du skulle teckna dem på egen hand. När du blev medlem i ditt fackförbund blev du automatiskt ansluten. Du kan självklart välja att inte fortsätta med erbjudandet – då kan du välja bort försäkringar via Mina sidor eller genom kupongen på brevet du får hem i brevlådan. Har du redan fått ditt försäkringsbesked och vill tacka nej till erbjudandet, ring oss så hjälper vi dig.

Vi värnar om tryggheten för dig som medlem, och därför har du fått utvalda förmånliga försäkringar med ett bättre innehåll jämfört med om du skulle teckna dem på egen hand. Premien betalas genom en faktura, men du kan också välja att betala med autogiro. Om du inte vill fortsätta med erbjudandet kan du välja bort försäkringar via Mina sidor eller genom kupongen på brevet du får hem i brevlådan. Har du redan fått ditt försäkringsbesked och vill tacka nej till erbjudandet, ring oss så hjälper vi dig.

Rådgivning för dig som medlem

Boka en rådgivning och bli rätt försäkrad. Det kostar inget och du binder dig inte för något. Rådgivningen sker på webben och är ett samarbete mellan ditt fackförbund och Folksam.

Boka digital rådgivning