Ditt skydd som ny medlem i Kommunal

I samarbete med Kommunal får du ett tryggt och prisvärt starterbjudande med försäkringar särskilt utvalda för dig som ny medlem.

Kommunals logga samt två människor i sportiga kläder

Dina försäkringar

Ingår i medlemsavgiften

Utan kostnad så länge du är medlem.

Det ingår en mycket fördelaktig hemförsäkring i ditt medlemskap. Till exempel finns ingen övre gräns för hur mycket ersättning du kan få för dina saker – du blir aldrig underförsäkrad (gäller ej smycken).

Bor du i bostadsrätt, ägarlägenhet, radhus eller villa? Då behöver du komplettera med ett extra skydd för själva huset eller lägenheten.

Trots alla skaderisker på jobbet, är det när du är ledig som de flesta olyckor sker. Därför har du ett skydd för olycksfall på din fritid.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet under förutsättning att du är berättigad till ersättning från a-kassan.

Ersättningstaket för vanlig a-kassa motsvarar 80 procent av en ersättningsgrundande inkomst upp till 33 000 kronor per månad. Genom vår inkomstförsäkring får du skydd på inkomster upp till 80 procent av en ersättningsgrundande inkomst upp till 45 000 kronor per månad.

Försäkringen gäller i 100 dagar men du kan teckna ytterligare 200 dagar och totalt få 300 dagar.

Gäller för dig som inte omfattas av en kollektivavtalad tjänstegrupplivförsäkring, eller liknande försäkring, genom din arbetsplats. Det är en livförsäkring som kan betalas ut till dina nära om du avlider, inklusive hjälp med begravningskostnader.

Barngruppliv är en livförsäkring som betalas ut om ditt barn skulle avlida. Försäkringen omfattar även barn till make, registrerad partner och sambo om barnet är folkbokfört på din adress. Försäkringen gäller till och med det år barnet fyller 18 år.

Starterbjudande

Skyddar direkt, förutsatt att du väljer att betala och fortsätta efter startperioden.

Vid olika händelser i livet kan du behöva kompensera dig för förlorad inkomst eller kostnader som tillfälligt kan uppstå – oavsett vad du drabbas av.

Också din make eller registrerade partner ansluts till försäkringen om du inte tackar nej.

Vill du fortsätta med starterbjudandet?
Då behöver du inte göra något, förutom att betala fakturan när den kommer.

Vill du inte fortsätta med starterbjudandet?
Då kan du välja bort försäkringar via Mina sidor eller genom kupongen på brevet du får hem i brevlådan.

Köpa till

Du har medlemspris på fler försäkringar

Du kan köpa till fler försäkringar för ett lägre medlemspris. Ta del av flera erbjudanden till dig som medlem i Kommunal.

Se våra erbjudanden

Därför är det bra att vara försäkrad genom Kommunal

  • Stort skydd till litet pris

    Eftersom ni är många medlemmar i Kommunal får du försäkringar med bättre villkor och till ett lägre pris än om du hade tecknat på egen hand. Det lönar sig att vara fler!

  • Enkelt och flexibelt

    Försäkringarna är särskilt utvalda för dig i Kommunal. Du väljer själv vilket skydd du vill behålla och kan köpa fler försäkringar till ett lägre medlemspris

  • Vi är kundägda

    Tillsammans med våra andra kunder är det du som äger Folksam. Därför går överskottet tillbaka till våra kunder i form av återbäring eller till att göra våra försäkringar ännu bättre.

Mer om försäkringarna
Du som är medlem i Kommunal ska inte bara vara trygg i din anställning, utan även på fritiden. Vi är stolta över våra medlemsförsäkringar hos Folksam! Cecilia Ljungqvist, ombudsman Kommunal

Viktig information

Här hittar du förköpsinformation för dig som medlem i Kommunal.

Förköpsinformation för medlemmar i Kommunal

Vanliga frågor och svar

Vi värnar om tryggheten för dig som medlem, och därför har du fått utvalda förmånliga försäkringar med ett bättre innehåll jämfört med om du skulle teckna dem på egen hand. När du blev medlem i ditt fackförbund blev du automatiskt ansluten. Du kan självklart välja att inte fortsätta med erbjudandet – då kan du välja bort försäkringar via Mina sidor eller genom kupongen på brevet du får hem i brevlådan. Har du redan fått ditt försäkringsbesked och vill tacka nej till erbjudandet, ring oss så hjälper vi dig.

Vi värnar om tryggheten för dig som medlem, och därför har du fått utvalda förmånliga försäkringar med ett bättre innehåll jämfört med om du skulle teckna dem på egen hand. Premien betalas genom en faktura, men du kan också välja att betala med autogiro. Om du inte vill fortsätta med erbjudandet kan du välja bort försäkringar via Mina sidor eller genom kupongen på brevet du får hem i brevlådan. Har du redan fått ditt försäkringsbesked och vill tacka nej till erbjudandet, ring oss så hjälper vi dig.

Rådgivning för dig som medlem

Boka en rådgivning och bli rätt försäkrad. Det kostar inget och du binder dig inte för något. Rådgivningen sker på webben och är ett samarbete mellan ditt fackförbund och Folksam.

Boka digital rådgivning