Ditt skydd som ny medlem i Kommunal

I samarbete med Kommunal får du ett tryggt och prisvärt starterbjudande med försäkringar särskilt utvalda för dig som ny medlem.

Kommunals logga samt två människor i sportiga kläder

Här är dina försäkringar!


Ingår i medlemsavgiften

Utan kostnad så länge du är medlem.


Starterbjudande

Skyddar direkt, förutsatt att du väljer att betala och fortsätta efter startperioden.

Vill du fortsätta med starterbjudandet?
Då betalar du fakturan när den kommer.

Vill du inte fortsätta med starterbjudandet?
Då kan du välja bort försäkringar på kupongen på brevet du får hem i brevlådan.


Köpa till

 • Du har medlemspris på fler försäkringar

  Du kan köpa till fler försäkringar för ett lägre medlemspris. Ta del av flera erbjudanden till dig som medlem i Kommunal.

Försäkringar till medlemspris

Därför är det bra att vara försäkrad genom Kommunal

 • Stort skydd till litet pris

  Eftersom ni är många medlemmar i Kommunal får du försäkringar med bättre villkor och till ett lägre pris än om du hade tecknat på egen hand. Det lönar sig att vara fler!

 • Enkelt och flexibelt

  Försäkringarna är särskilt utvalda för dig i Kommunal. Du väljer själv vilket skydd du vill behålla och kan köpa fler försäkringar till ett lägre medlemspris

 • Vi är kundägda

  Tillsammans med våra andra kunder är det du som äger Folksam. Därför går överskottet tillbaka till våra kunder i form av återbäring eller till att göra våra försäkringar ännu bättre.

Mer om försäkringarna
Du som är medlem i Kommunal ska inte bara vara trygg i din anställning, utan även på fritiden. Vi är stolta över våra medlemsförsäkringar hos Folksam! Cecilia Ljungqvist, ombudsman Kommunal

Vanliga frågor och svar

Vi värnar om tryggheten för dig som medlem, och därför har du fått utvalda förmånliga försäkringar med ett bättre innehåll jämfört med om du skulle teckna dem på egen hand. När du blev medlem i ditt fackförbund blev du automatiskt ansluten. Du kan självklart välja att inte fortsätta med erbjudandet – då kan du välja bort försäkringar på kupongen på brevet du får hem i brevlådan. Har du redan fått ditt försäkringsbesked och vill tacka nej till erbjudandet, ring oss så hjälper vi dig.

Vi värnar om tryggheten för dig som medlem, och därför har du fått utvalda förmånliga försäkringar med ett bättre innehåll jämfört med om du skulle teckna dem på egen hand. Premien betalas genom en faktura, men du kan också välja att betala med autogiro. Om du inte vill fortsätta med erbjudandet kan du välja bort försäkringar på kupongen på brevet du får hem i brevlådan. Har du redan fått ditt försäkringsbesked och vill tacka nej till erbjudandet, ring oss så hjälper vi dig.

Viktig information

Här hittar du förköpsinformation för dig som medlem i Kommunal.

Förköpsinformation för medlemmar i Kommunal

Rådgivning för dig som medlem

Boka en rådgivning och bli rätt försäkrad. Det kostar inget och du binder dig inte för något. Rådgivningen sker på webben och är ett samarbete mellan ditt fackförbund och Folksam.

Boka digital rådgivning