Medlemsförsäkringar

Kommunal

Sjukförsäkring hos Folksam

Medlemsförsäkringar

Kommunal

Som medlem i Kommunal får du ett erbjudande som tagits fram i samarbete mellan Folksam och ditt förbund. Köp försäkringarna du behöver till ett extra förmånligt medlemspris.

Här nedanför kan du läsa mer om vad som ingår. Du kan även se vilka försäkringar du kan köpa till för att göra ditt paket ännu vassare.

Ingår i ditt medlemskap

Nedanstående försäkringar ingår i ditt medlemskap.

Ansluts du till automatiskt

Nedanstående försäkringar ansluts du automatiskt till som ny medlem om du inte tackar nej. Om du väljer att behålla dem får du dem till ett förmånligt pris.

Försäkringar du kan uppgradera med

Som medlem har du utöver försäkringarna som ingår i ditt medlemskap möjlighet att köpa följande försäkringar till ett förmånligt pris genom ditt förbund.

När du går i pension

När du går i pension upphör ditt medlemskap i Kommunal. Du får då möjlighet att gå med i Svenska Kommunalpensionärernas förbund (SKPF) På det sättet kan du behålla en del av de försäkringar du haft via Kommunal.

Försäkringsskyddet skiljer sig om du är under eller över 65 år och mer information om försäkringarna sänds till dig när du går i pension.
Om du redan idag är medlem i SKPF kan du läsa mer om ditt försäkringserbjudande i Folksam nedan.

Informationsmaterial

På servicesidan för Kommunal hittar du som är fackligt förtroendevald alla produktblad, villkor, blanketter och medlemsbrev som finns till era medlemmar.
Blev du intresserad av rådgivning på din arbetsplats efter att ha sett vår film? Anmäl dig här så tar vi kontakt med dig.