Medlemsförsäkringar

Kommunal

Som medlem i Kommunal får du ett erbjudande som tagits fram i samarbete mellan Folksam och ditt förbund. Här nedanför kan du läsa mer om vad som ingår.

Du kan också se vilka försäkringar du kan köpa till, för att göra ditt paket ännu vassare – till ett extra förmånligt medlemspris.

Med ditt medlemskap

Ett antal försäkringar ingår i det paket du får som medlem, de ser du i vänsterspalten. För nya medlemar ingår ytterligare två försäkringar från start, som du kan välja att tacka nej till - dessa visas i mittenspalten.

Slutligen kan du också välja att utöka tre av dina försäkringar genom att köpa till extra skydd. Dessa ser du till höger i tabellen.

Du kan klicka på de olika försäkringarna för att läsa mer om vad som ingår.
Försäkringar Medlems­innehåll För nybliven medlem Kan du köpa till
Ingår redan från början
Ingår redan från början
Ingår redan från början
Ingår redan från början
Ingår redan från början
  Om du inte tackar nej
  Om du inte tackar nej
   
   
   

Vilka försäkringar har jag?

Rådgivning och hjälp på er arbetsplats

Här nedan för kan du anmäla intresse för försäkringsrådgivning direkt på arbetsplatsen - vi hjälper till att räta ut eventuella frågetecken.
Blev du intresserad av rådgivning på din arbetsplats efter att ha sett vår film? Anmäl dig här så tar vi kontakt med dig.

När du går i pension

När du går i pension upphör ditt medlemskap i Kommunal. Du får då möjlighet att gå med i Svenska Kommunalpensionärernas förbund (SKPF) På det sättet kan du behålla en del av de försäkringar du haft via Kommunal.

Försäkringsskyddet skiljer sig om du är under eller över 65 år och mer information om försäkringarna sänds till dig när du går i pension. Om du redan idag är medlem i SKPF kan du läsa mer om ditt försäkringserbjudande i Folksam nedan.

SKPFs medlemsförsäkringar

Informationsmaterial

På servicesidan för Kommunal hittar du som är fackligt förtroendevald alla produktblad, villkor, blanketter och medlemsbrev som finns till era medlemmar.

Kommunals servicesida

Se dina försäkringar – logga in på Mina sidor

Om du loggar in kan du se de flesta försäkringar du fått genom ditt förbund.

Logga in här

Har du råkat ut för något – anmäl din skada här

Många sorters skador kan du anmäla direkt här på webben.

Anmäl din skada

Samla försäkringar – få rabatter

Om ditt hem är försäkrat hos oss kan du få 10% samlingsrabatt på många av våra försäkringar. Dessutom kan du få ytterligare upp till 15% rabatt när du skadeförebygger.
Vilka rabatter får du?