Samma sak för oss:

Nöjda kunder och nöjda ägare

Folksam är ett kundägt företag. Det betyder att vi inte har några kortsiktiga vinstintressen eller aktieägare att ta hänsyn till. Du som kund är den som bestämmer, men vad innebär det egentligen?

  • Återbäring till kunden – överskottet som inte används till att förbättra våra erbjudanden går tillbaka till dig.
  • Du kan påverka – du kan säga vad du tycker genom att rösta på vem som ska representera kunderna eller själv nomineras att delta på Folksams årliga bolagsstämma.
  • Pengar i rätt fickor – vi delar inte ut bonus till ledning eller styrelse.
Det som är viktigt för dig är viktigt för oss. Därför investerar vi dina pengar ansvarsfullt för hållbar miljö, mänskliga rättigheter och mot korruption.

Vi investerar inte pengar i illegala vapen, tobak eller företag med över 30 procent av omsättningen från kolkraft. Vi väljer även bort energibolag som har 10 procent eller mer av sina intäkter från oljesand.

Inga bonusar till oss – vi investerar i dig

Du som är kund i Folksam behöver inte oroa dig för att vinster leder till bonusar för höga chefer. Folksams ledning har inte bonus. Vi investerar i dig och alla andra kunder.

Att vara kundägda innebär att vi ägs av alla våra kunder och att överskottet stannar i företaget och används både till återbäring till dig som kund eller för att förbättra villkor och verksamhet. Pensionerna för Folksams ledning är inte kopplade till Folksams resultat.

Om du vill veta mer om pensionsavtalen för Folksams ledning kan du läsa mer om det under “inga bonusar”.

Du har rejäla möjligheter att påverka!

Kom ihåg att det är cirka 400 miljarder kronor det handlar om.
Våra sparerbjudanden