Ditt skydd som ny studentmedlem i Fackförbundet ST

I samarbete med Fackförbundet ST får du ett tryggt och prisvärt paket med försäkringar särskilt utvalda för dig som ny studentmedlem.

ST:s logga samt två människor i sportiga kläder

Dina försäkringar

Starterbjudande

Utan kostnad dina tre första månader.

Du kan få ersättning från försäkringen vid studieavbrott om du blir långvarigt studieoförmögen och förlorar högskolepoäng på grund av sjukdom eller olycksfallsskada.

Som student har du ett visst skydd genom högskolan eller universitetet. Men det gäller bara i samband med skolaktiviteter. Olycksfallsförsäkringen ger dig ett skydd som gäller dygnet runt, året om.

I olika skeden i livet kan du behöva kompensera dig för kostnader som kan uppstå vid oväntade händelser. En diagnosförsäkring ger dig snabb ekonomisk hjälp om du skulle få en allvarlig sjukdom som till exempel cancer. Försäkringen kan tecknas av medlem och gäller så länge du studerar, dock längst till och med det kalenderår du fyller 39 år.

Försäkringen lämnar ersättning till dig om någon nära anhörig skulle avlida. Ersättningen som vi betalar ut är 25 000 kronor. Med nära anhörig avses make, registrerad partner, sambo eller förälder (biologisk eller adoptivförälder). Försäkringen gäller så länge du studerar, dock längst till och med det kalenderår du fyller 39 år.

Vill du fortsätta med starterbjudandet?
Då behöver du inte göra något, förutom att betala fakturan när den kommer.

Vill du inte fortsätta med starterbjudandet?
Då kan du välja bort försäkringar på kupongen på brevet du får hem i brevlådan.

Köpa till

Du har medlemspris på fler försäkringar

Du kan köpa till fler försäkringar för ett lägre medlemspris. Ta del av flera erbjudanden till dig som medlem i Fackförbundet ST.

Se våra erbjudanden

Därför är det bra att vara försäkrad genom Fackförbundet ST

  • Stort skydd till litet pris

    Eftersom ni är många medlemmar i ST får du försäkringar med bättre villkor och till ett lägre pris än om du hade tecknat på egen hand. Det lönar sig att vara fler!

  • Enkelt och flexibelt

    Försäkringarna är särskilt utvalda för dig i ST. Du väljer själv vilket skydd du vill behålla och kan köpa till fler försäkringar till ett lägre medlemspris.

  • Vi är kundägda

    Tillsammans med våra andra kunder är det du som äger Folksam. Därför går överskottet tillbaka till våra kunder i form av återbäring eller till att göra våra försäkringar ännu bättre.

Mer om försäkringarna
Vi har valt trygga försäkringar speciellt anpassade för dig som medlem. Mikael Sandberg, andre vice ordförande, Fackförbundet ST

Viktig information

Här hittar du förköpsinformation för dig som medlem i Fackförbundet ST.

Förköpsinformation för medlemmar i Fackförbundet ST

Vanliga frågor och svar

Vi värnar om tryggheten för dig som medlem, och därför har du fått utvalda förmånliga försäkringar med ett bättre innehåll jämfört med om du skulle teckna dem på egen hand. När du blev medlem i ditt fackförbund blev du automatiskt ansluten. Du kan självklart välja att inte fortsätta med erbjudandet – då kan du välja bort försäkringar på kupongen på brevet du får hem i brevlådan. Har du redan fått ditt försäkringsbesked och vill tacka nej till erbjudandet, ring oss så hjälper vi dig.

Vi värnar om tryggheten för dig som medlem, och därför har du fått utvalda förmånliga försäkringar med ett bättre innehåll jämfört med om du skulle teckna dem på egen hand. Premien betalas genom en faktura, men du kan också välja att betala med autogiro. Om du inte vill fortsätta med erbjudandet kan du välja bort försäkringar på kupongen på brevet du får hem i brevlådan. Har du redan fått ditt försäkringsbesked och vill tacka nej till erbjudandet, ring oss så hjälper vi dig.

Rådgivning för dig som medlem

Boka en rådgivning och bli rätt försäkrad. Det kostar inget och du binder dig inte för något. Rådgivningen sker på webben och är ett samarbete mellan ditt fackförbund och Folksam.

Boka digital rådgivning