Billigare boendeförsäkring och bilförsäkring

När du har både ditt hem och din bil försäkrade i Folksam kan du få dubbel rabatt, som tack för att du samlar dina försäkringar hos oss. Dessutom får du topprankad kundservice och två försäkringar märkta med Bra Miljöval. Nyfiken på fler fördelar? Låt oss berätta mer.

Enkelt och tryggt med både hem och personbil försäkrade hos oss:

  • Marknadens bästa skydd – vår stora hem-, villa- och bilförsäkring får högsta betyg för sitt innehåll hos Konsumenternas.se.
  • Dubbel rabatt – möjlighet till 10 % i samlingsrabatt på försäkringar för både boende och bil.
  • Slipp dubbla självrisker – om dina personliga saker stjäls vid inbrott i din bil betalar du bara en självrisk, även om du får ersättning från både hem- och bilförsäkringen.

Jag vill ha hemförsäkring

Ja tack, jag vill teckna hemförsäkring och få tillgång till alla samlingsrabatter på 10 %.

Visa hemförsäkring

Jag vill lägga till bilförsäkring

Jag har redan hemförsäkring hos Folksam och vill teckna bilförsäkring och få minst 10 % i rabatt.

Räkna pris bilförsäkring

Teckna hem- och bilförsäkring

Har du varken hem eller bil försäkrade hos oss – ring så hjälper vi dig att räkna ut dina rabatter och ditt pris.

Ring 0771-950 950

Har du hemförsäkring genom ditt fackförbund?

Med hemmet försäkrat hos oss får du alltid tio procent rabatt på bilförsäkringen. Dessutom har du ett prisvärt försäkringserbjudande på hemförsäkringen som bara gäller dig som är medlem i facket.

Marknadens bästa försäkringsskydd

Våra stora försäkringar för villa, hem och bil får högsta betyg när Konsumenternas Försäkringsbyrå objektivt jämför de olika försäkringarnas innehåll.

Topprankad hjälp när du behöver den

9 av 10 är nöjda med vår service (Folksams Kundservicemätningar), både vad gäller att se över personligt försäkringsbehov och att få hjälp när en skada har inträffat.

Dubbel samlingsrabatt

Om du väljer att försäkra din bil och ditt hem hos oss får du tio procent samlingsrabatt på båda försäkringarna oavsett hur du bor. Försäkrar du hemmet genom ett medlemserbjudande har du redan en förmånlig hemförsäkring, men du får samlingsrabatt om du lägger till bostadsrätten eller villan. Och självklart får du tio procent i samlingsrabatt på din bilförsäkring.

Slipp dubbla självrisker

Har du både ditt hem och din bil försäkrade hos oss betalar du endast en självrisk om du får inbrott i bilen och blir av med dina saker, trots att du får ersättningar från två försäkringar. Om du har hemmet och bilen försäkrade hos två olika bolag betalar du två självrisker - onödiga kostnader när olyckan är framme.

Enklare för dig om något händer

Om något händer som gäller både hem- och bilförsäkring behöver du bara vända dig till oss. Du slipper bli bollad mellan två olika försäkringsbolag för att reda ut vilken försäkring som ska ta vad.

Miljömärkta försäkringar

När du väljer en boendeförsäkring eller bilförsäkringar hos oss får du försäkringar som är märkta med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval – en av världens tuffaste miljömärkningar.​

Bidrar till trafikforskning som räddar liv

Vi hanterar fler än 50.000 trafikskador varje år. Därför vet vi också hur skador uppstår, hur de kan undvikas och hur följderna kan lindras. När du har bilen försäkrad hos oss går fem kronor av premien till vår trafikforskning. På så sätt bidrar du till en säkrare trafik, färre trafikskador, mindre lidande och i längden även lägre kostnader för både dig och för oss.

Årlig återbäring

I ett kundägt företag som Folksam går vinsten tillbaka till dig som kund, antingen i form av bättre erbjudanden eller som återbäring på samma sätt som utdelning i ett vinstutdelande bolag. Ju fler försäkringar du har hos oss desto mer återbäring får du tillbaka. Återbäringens storlek beror på Folksams ekonomiska ställning och på hur stor vinsten har varit under året.

  • Samlingsrabatten grundar sig i att du har hemförsäkringen hos oss.
  • När du har försäkrat hemmet hos oss får du automatiskt 10 procent i rabatt på vår bilförsäkring, oavsett om du köper en ny bilförsäkring eller redan har personbilen försäkrad hos oss.
  • Så fort du har både hemmet och bilen försäkrade hos oss får du med automatik även 10 procent rabatt på din hemförsäkring.
  • Din bilförsäkring hos oss gör att du dessutom får 10 procent i samlingsrabatt på våra försäkringar för bostadsrätt eller villa - tillägg du behöver i din hemförsäkring om du äger din bostad.

  • Samlingsrabatten grundar sig i att du har hemförsäkringen hos oss genom ditt förmånliga fackliga medlemserbjudande.
  • När du har hemförsäkringen hos oss får du automatiskt 10 procent i rabatt på vår bilförsäkring. Det gäller både om du köper en ny bilförsäkring eller redan har personbilen försäkrad hos oss.
  • När du har hemmet och bilen försäkrade hos oss kan du som äger din bostad även få 10 procent i samlingsrabatt på vår bostadsrättsförsäkring och villaförsäkring. Tillägg som du behöver utöver själva hemförsäkringen.

Du kan få samlingsrabatt om du har hemförsäkringen plus bilförsäkringen hos oss.

Om du är medlem i ett fackförbund vi samarbetar med har du tillgång till fördelaktiga försäkringar genom ditt medlemserbjudande. Det kan vara försäkringar som redan ingår och försäkringar du kan köpa till ett förmånligt medlemspris, boendeförsäkringar till exempel.

Har du köpt hemförsäkringen själv och även försäkrat bilen hos oss – ja, då får du automatiskt tio procent vardera i rabatt på hemförsäkringen och bilförsäkringen – medan du som har tecknat hemförsäkring via facket redan betalar ett fördelaktigt medlemspris.

Som tack för att du samlar dina försäkringar hos oss vill vi ge dig ett bättre pris. Därför får du som tecknar både vår hemförsäkring och vår bilförsäkring minst tio procent i samlingsrabatt.

När du har tecknat hemförsäkring via erbjudandet hos ditt fackförbund får du en billigare och mer omfattande försäkring än om du skulle köpa den på egen hand. Därför får du inte ytterligare tio procent i rabatt på hemförsäkringen om du tecknar andra försäkringar hos oss. Däremot kan du få tio procents samlingsrabatt på flera andra försäkringar, för bilen, villan och bostadsrätten till exempel.

Om du bor i bostadsrätt behöver du ha en hemförsäkring för dina saker och ett bostadsrättstillägg för eventuella skador på den fasta inredningen i din lägenheten. Många av våra kunder har valt att försäkra både hemmet och själva bostadsrätten hos oss. När du har hemförsäkringen hos oss får du rabatt på bostadsrättsförsäkringen. Du får också en billigare bilförsäkring och flera andra samlingsrabatter.

Du kan få billigare hemförsäkring hos oss på två sätt. 1. Om du är medlem i ett fackförbund vi samarbetar med kan du försäkra ditt boende till medlemspris. 2. Om du inte är med facket och tecknar både hemförsäkring och bilförsäkring kan du få tio procent i rabatt på båda försäkringarna.

Med hemmet försäkrat hos oss får du alltid tio procent rabatt på bilförsäkringen. Om du har mer än en bil i hushållet och dessutom hemmet försäkrat hos oss, får du fem procent rabatt på alla bilar i hushållet om du försäkrar dem också. Kör du en miljösmart bil kan du också få rabatt.

När du har hemmet försäkrat hos oss kan du få samlingsrabatt på många av våra försäkringar, till exempel 10 procents rabatt på bilförsäkringen.

Om du bor i villa behöver du ha en hemförsäkring för dina saker och en villaförsäkring för hus och tomt. Många av våra kunder har valt att försäkra både hemmet och villan hos oss, men det är hemförsäkringen som kan ge dig en billigare bilförsäkring, eftersom den är nyckeln till dina samlingsrabatter.

När du har bilen och hemmet försäkrade hos oss får du tio procent i samlingsrabatt på bilförsäkringen. Om du har mer än en bil får du fem procent i multirabatt på alla bilar i hushållet som du försäkrar hos oss. Tillsammans med samlingsrabatten så kan du alltså få totalt 15 procent rabatt på bilförsäkringarna.

Kontakta oss

Ring oss så hjälper vi dig att ta fram exakt vilka rabatter du kan få.

0771–950 950

Vardagar 07.30–21.00
Helg 09.00–19.00

Få upp till 25% rabatt

Med hemmet försäkrat hos oss kan du få 10% samlingsrabatt på många försäkringar. När du förebygger skador får du mer rabatt.

Rabattguiden

Bra Miljöval

Våra boendeförsäkringar och bilförsäkringar är märkta med Bra Miljöval – en av världens tuffaste miljömärkningar.

Försäkringar som gör skillnad