Att söka jobb hos oss

— så här går det till

På Folksam tar vi rekryteringsprocessen på allvar. Det gör vi dels för att vi rekryterar till det jobb som är ledigt just nu, dels för att vi ser din jobbansökan i ett större perspektiv.

Vi vill att du stannar på Folksam och utvecklas med oss. Till nästa jobb - och nästa efter det. Därför ser processen likadan ut inom hela Folksam. Den hjälper oss att säkerställa en så hög kvalitet som möjligt, både för dig och för oss. Allt för att vi ska matcha varandra.

Ansökan

För din del börjar det med att du skickar in en ansökan för en utannonserad tjänst. Alla våra lediga jobb hittar du på sidan Lediga Jobb. När vi fått din ansökan skickas en bekräftelse via mejl till dig.

Tillhör du de sökande som bäst matchar kraven för den aktuella tjänsten blir du kallad till intervju, annars får du information via mejl om att du inte gått vidare. I vissa rekryteringar får vi in många ansökningar, vilket gör att det kan ta ett tag innan du hör från oss. Du är förstås välkommen att samtidigt söka andra jobb hos oss om något som är intressant för dig dyker upp.

Förbered dig för intervjun

Om du blir kallad till intervju ska du förbereda dig så noga du kan. Läs på om Folksam och våra dotterbolag. Fundera på vad som är viktigast för att du ska trivas på en arbetsplats och vad du kan bidra med i den roll som du sökt. Ta med kopior på intyg och betyg till intervjun.

Fundera också på vilka referenser som kan vara aktuella och relevanta. På så sätt är du förberedd och kan diskutera lämplig referens under intervjun. Kontaktuppgifter till referenser lämnar du normalt sett vid ett senare tillfälle.

Under intervjun

Intervjuerna hålls enligt en strukturerad process. Det betyder att alla intervjuer hålls på samma sätt och du får samma bemötande som övriga sökande. Vi kompletterar ofta intervjuerna med olika tester, till exempel personlighetsformulär eller problemlösningstester.

Referenser och kontroller

Om du går vidare efter intervjun tar vi kontakt med referenserna. Vi gör även olika typer av bakgrundskontroller som är anpassade utifrån vilket jobb det handlar om. Allt detta sker förstås i samråd med dig. För alla våra tjänster begär vi in utdrag ur belastningsregistret och det beställer du på polisens hemsida (se länk nedan). Utdraget skickas hem till din bokföringsadress. Tänk på att inte öppna kuvertet, utan lämna in det oöppnat till oss.

Polisens webbplats

Jobberbjudande

När allt detta är gjort erbjuder vi jobbet till den vi ser som bäst lämpad. Alla som deltagit i intervjuer får naturligtvis återkoppling av den chef som genomfört intervjun.

Välkommen att söka jobb hos oss!