Vårt medarbetarskap och ledarskap

På Folksam tror vi på en gemensam kultur där vi jobbar tillsammans för att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld.

Det gör vi genom att leva våra värderingar – vi är personliga, engagerade och ansvarstagande. Värderingarna hjälper oss i arbetet att nå våra mål och vår vision. I vårt medarbetarskap och ledarskap har vi gemensamma förhållningssätt som hjälper oss att göra varandra bättre och hitta lösningar på de utmaningar vi ställs inför.
  • I gemensam riktning
  • Med ständigt lärande
  • Med tillit och öppenhet
Genom dessa förhållningssätt ger vi varandra förutsättningar för ett självledarskap. Vi tar de initiativ som behövs och bidrar till att skapa förutsättningar för att nå våra mål. Själva och tillsammans.

Att ha en ledande roll är utmanande, roligt och ställer krav på att vara en förbild – oavsett om du är chef eller en medarbetare som leder ett team eller arbetsuppgifter. Och tillsammans skapar vi engagemang och kraft framåt!

Hur är vi då som medarbetare och ledare på Folksam? Här hittar du intervjuer och filmer med några av våra kollegor som berättar om sina jobb och hur det är att jobba på Folksam.

Se filmen om vårt medarbetarskap och ledarskap