Folksam Tech Talent

Folksam Tech Talent är ett program för unga IT-talanger i början av sin karriär som vill bidra med nya insikter och idéer på vår förändringsresa mot ett modernt finansiellt bolag.

Målet är att deltagarna ska erbjudas anställning på Folksam efter det cirka tio månader långa programmet. De senaste åren har vi fokuserat på inriktningar så som Data Engineering, Cloud-utveckling, IT-säkerhet och ETL-utveckling.

I programmet varvas arbete med utbildning, handledning, karriärcoachning och sociala aktiviteter. En annan uppskattad del är det omvända mentorskapet där talangerna agerar mentorer åt seniora chefer inom Folksam.

Som deltagare i Tech Talent får du en unik möjlighet att komma in i Folksams verksamhet och utvecklas tillsammans med oss. Du är en del av en grupp talanger som får möjlighet att jobba i utvecklande roller med verksamhetsnära IT. Under din tid hos oss får du en bred insyn i bolaget och goda förutsättningar att lära känna Folksam från insidan.

Programmet brukar avslutas med ett roligt och inspirerande Hackathon där deltagarna under kreativa former försöker hitta nya tekniska lösningar på aktuella problem eller affärsutmaningar.

Varje gång vi startar ett nytt Tech Talent-program annonseras det bland våra lediga jobb, så håll utkik om du är intresserad!

Läs gärna intervjun med Jacob som började sin karriär på Folksam genom Tech Talent. Nu jobbar han som Release Train Engineer.
Jacob, Release Train Engineer
Intervju med Jacob