Jacob, Release Train Engineer

Jacob arbetar som Release train engineer på IT. Som release train engineer ser han till att allt funkar.

Bakgrund?

Jag har jobbat inom försäkringsbranschen på ett eller annat sätt sedan jag slutade gymnasiet. Parallellt har jag tagit en civilingenjörsexamen inom maskinteknik på Chalmers i Göteborg, där jag inriktade mig mot Supply Chain Management.

Varför Folksam?

I samband med att jag skulle söka jobb efter examen lanserade Folksam talangprogrammet Tech Talent där de sökte nyexaminerade som ville vara med och förändra Folksam med fokus på teknik och digitalisering. För mig kändes det som att Folksam tänkte i samma banor som jag så det här ville jag vara med på
Det är roligt att bli uppmanad att vara med och påverka. Även som nyexad!

Utmaningar?

Folksam är ett stort företag med en över hundra år lång historia, vilket ibland medför att det finns en del historik att brottas med, både gällande teknik och arbetssätt. Det är en spännande tid inom IT på Folksam, man får verkligen vara med och bidra till utveckling.

Bästa med jobbet?

Det bästa är ”det-är-nu-det-händer”-känslan som finns i företaget. Det är också coolt att vi genomför dessa stora förändringar på egen hand i huset. Extra kul är det att man som ny direkt från skolan väldigt snabbt inte bara får utan faktiskt blir uppmanad att vara med och påverka.