Louise, kundrådgivare

Hej Louise, berätta om ditt jobb.

— Jag hjälper kunder och ger rådgivning med alla typer av frågor när det kommer till deras försäkringar.

När kunden ringer in till oss löser vi deras ärende och sedan ser vi över kundens situation och säkerställer att de är rätt försäkrade.

Vi säljer också kompletterande försäkringar efter att vi har pratat med kunden om hans eller hennes totala behov av försäkringar. Förutom detta har vi även hand om tjänstepension och vidareförmedling av liv- och sparandeprodukter.

Vad är särskilt kul och utmanande i ditt jobb?

Den ena dagen är inte den andra lik eftersom vi jobbar med så många olika typer av försäkringar. Det är allt från djur-, hem, och bilförsäkring till tjänstepension och olika typer av sparande.

Du har jobbat ett år på Folksam. Hur har ditt första år varit?

Folksam har väldigt bra introduktion och utbildning för nyanställda. Första två månaderna var till största delen utbildning i form av föreläsningar och e-utbildningar. Men nästan från första dagen jobbar du också praktiskt och har mål för ditt arbete.

En känsla jag hade kring Folksam innan jag började här var att det var ett så stort bolag att jag skulle bli en i mängden. Men stämningen i vår grupp är familjär och jag trivs verkligen.
Den ena dagen är inte den andra lik eftersom vi jobbar med så många olika typer av försäkringar

Hur ska man vara för att lyckas som kundrådgivare?

Nöjda kunder är vårt viktigaste mål! Det ställer krav på mig att snabbt skapa ett förtroende hos den kund jag hjälper. Det gör jag genom att lyssna in kundens behov samt vara ansvarstagande och förmedla en trygghet och att de kan lita på att vi hjälper dem. Du ska vara personlig och gilla att bjuda på dig själv och tycka om att prata med människor. Och så ska du förstås gilla att snabbt och rätt lösa kundernas problem. Vi jobbar mycket med att sätta mål och har täta återkopplingar på hur vår försäljning går, så du ska också gilla att jobba på det sättet.

Var i bolaget ser du dig själv om tre år och varför?

Just nu läser jag en distansutbildning, Key Account Management, så ett jobb som KAM lockar mig naturligtvis. Jag vill jobba med att bygga långsiktiga kundrelationer och det gör jag gärna här på Folksam.

Vad är det absolut bästa med att jobba på Folksam?

Folksam är en bra och trygg arbetsgivare med många olika karriärmöjligheter med fokus på personalvård. Och försäkring är en viktig sak som alla behöver i någon form.