Petra, privatrådgivare


Hej Petra! Du har jobbat ett tag på Folksam, vilka olika jobb har du haft?

Jag har jobbat på Folksam i ungefär 25 år. Efter många år på kundservice i både Uddevalla, Trollhättan och Helsingborg sökte jag jobb som privatrådgivare. I det här jobbet har jag verkligen nytta av den breda försäkringskunskap som jag fick med mig från tiden inom kundservice. Jag tror mina kunder känner att jag kan försäkring.

Vad är särskilt kul och utmanande i ditt jobb?

Jag tycker det är roligt att träffa olika sorters människor och det gör jag hela dagarna. Ingen dag är den andra lik! Det som triggar mig är att hitta den bästa sparandelösningen för varje unik kund. Det är kul att jobba med något som gör skillnad för människor.

Berätta mer om jobbet som privatrådgivare!

Största delen av tiden ägnar jag åt att träffa kunder för rådgivning, vilket också är den roligaste delen i jobbet. Jag bokar mina egna kunder och oftast har jag tre till fyra kundmöten per dag. De flesta kunderna träffar jag på kontoret, men om det är en kund som vill träffas via telefon- eller videomöte så går det också bra. Kundmötena kan handla om olika frågor – allt från livförsäkring till sparande åt barnen eller den egna pensionen. Jag träffar även kunder som behöver hjälp att placera en större summa pengar och vill prata olika lösningar för sparande, det är lite extra kul.

Det som triggar mig är att hitta den bästa sparandelösningen för varje unik kund

Hur vill du att dina kunder uppfattar dig?

Försäkring och sparande är inte alltid så lätt att förstå. Men jag försöker göra det enkelt och begripligt för kunden oavsett kunskapsnivå. Jag tar mig alltid tid att lyssna in kundens behov och förutsättningar. För mig är det viktigt att man som kund känner sig trygg efter att ha träffat mig som rådgivare.

Hur kan du bidra till Folksams vision ”våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld”?

Trygghet för kunden är verkligen det jag jobbar med som rådgivare! Och på Folksam har vi haft ett hållbarhetstänk hur länge som helst. Extra bra är det också att Folksam är ett kundägt bolag. Går det bra för Folksam så gynnar det kunden direkt i form av återbäring.

Vad är det som gör att du trivs på Folksam?

Det är kollegorna och kunderna som gör att jag trivs så bra här. Jag känner verkligen att jag gör nytta i nästan alla kundmöten. Att träffa en rådgivare för att prata om pension och sparande kan göra skillnad på riktigt. Och funderar du på att söka jobb hos oss kan jag lova att du blir väl mottagen som nyanställd!