Linda, sektionschef

Här är ekonomichefen som gillar ledarskap och förändringsarbete. Och siffror förstås. Under sina år på Folksam har hon blivit en mer reflekterande och lyssnande ledare.

Kort om Linda

  • Sektionschef
  • Ekonomi och finans
  • Stockholm
  • Superkraft: Handlingskraft med hjärta

Vad uppskattar du mest med att vara ledare på Folksam?

— Här gör vi saker tillsammans och det finns en stor frihet att komma med nya idéer och förslag. Alla behövs! Jag försöker bidra till en kultur där man synliggör goda prestationer och brukar själv få ”cred” för bra saker jag gör. Här kan man också vara sig själv, som både medarbetare och chef.

Vad har Folksam bidragit med för att utveckla dig som ledare?

— Folksam satsar på ledarutveckling på riktigt. Det finns ett gediget utvecklingsprogram för alla nya chefer med både hårda och mjuka frågor. Genom åren har vi också fått möjlighet till utveckling för den ledningsgrupp jag sitter i. Och just nu går jag ett väldigt spännande program för seniora ledare.

Ständiga förbättringar är en del av vår vardag. Hur jobbar du med det?

— Vi summerar till exempel varje bokslut med vad som har gått bra och vad vi kan göra bättre nästa gång. Våga prova nytt. Utvärdera. Prova nytt igen. Alla medarbetare hos oss har också utvecklingsmål för beteenden som man själv ser att man vill utveckla. Dessutom jobbar vi aktivt med återkoppling i vardagen.

Tillit och öppenhet är viktigt för oss på Folksam. Vad betyder det för dig?

— Det betyder supermycket, det är A och O tycker jag. I min ledningsgrupp är vi öppna och delar med oss av både framgångar och motgångar. Jag försöker själv tala klarspråk utan att linda in saker och på så sätt vara öppen. ”Det kan aldrig bli öppnare än högsta chefen”, som någon sa till mig en gång.