Fabian, Cloud Engineer på Folksam

Fabian, Cloud Engineer

Som Cloud Engineer har Fabian ett varierande och lärorikt jobb. Bland annat ser han till att Folksams Azure plattform funkar som den ska.

Vad gör du på Folksam?

Jag jobbar som Cloud Engineer vilket innebär att jag ser till att Folksams molnplattform Azure fungerar på bästa sätt för hela företaget. Det är en bred och varierande roll där man lär sig massor om allt från nätverk till servrar och databaser. 

Hur har dina år på Folksam varit?

Jag kom till Folksam genom Tech Talent-programmet för nyexaminerade och fick därefter erbjudande om jobb. Under de här åren har jag lärt mig supermycket och det är också min drivkraft. Jag vill lära mig massor och här får jag möjlighet att göra det. 

Hur ser framtiden ut på Folksam IT?

Vi är i en uppstartsfas i vår molnresa – vi gör en stor förflyttning och här får du vara med där det händer och lära dig massor. Jag ser många möjligheter att få utvecklas ännu mer. Är du utvecklare med stort teknikintresse och vill vara med på vår förflyttningsresa tycker jag du ska ta chansen!

Här får du vara med där det händer och lära dig massor.

Vad är det bästa med Folksam som arbetsgivare?

Det är en bra kultur och alla är hjälpsamma och omtänksamma. På Folksam finns en lång tradition av att utvecklas internt och byta roll och arbetsuppgifter inom bolaget. Detta ses som väldigt positivt och är något jag uppskattar. Du behöver inte byta arbetsgivare för att få göra nya saker.