null

Sanna, gruppchef telefonrådgivning

Hej Sanna, berätta om ditt jobb.

— Jag jobbar som gruppchef i Sundsvall för en grupp telefonrådgivare.

Min grupp ringer till våra befintliga kunder och erbjuder försäkringar som vi ser att kunden inte har eller kanske har hos en konkurrent.

Min roll handlar mycket om att vara med gruppen ute i landskapet och coacha på olika sätt för att vi ska nå våra gruppmål och individuella mål. Verksamheten i Sundsvall är relativt nystartad och vi har vuxit snabbt och är många medarbetare som jobbar tillsammans.
Mitt jobb är väldigt varierande och jag ställs inför nya situationer och utmaningar dagligen

Vad är särskilt kul i ditt jobb?

Alla utmaningar! Dels att inspirera och dels att jobba problembaserat. I teamet är det ju 20 olika individer där det handlar om att bygga vinnande recept för alla dessa individer. Mitt jobb är väldigt varierande och jag ställs inför nya situationer och utmaningar dagligen.

Hur ska man vara för att lyckas i din roll?

Du ska gilla att jobba mot mål och nå resultat. För mig är det viktigt att vara prestigelös, lyhörd och lösningsorienterad. Det är också bra att gilla att ha struktur, hålla i föreläsningar och coacha andra att nå resultat.

Vilken kundnytta gör du och hur upplever kunden det?

Vi ska se till att kunderna har den försäkring de behöver för att känna sig trygga. Har vi gjort vårt jobb ska kunderna känns sig trygga när de lägger på luren.

Hur är stämningen och arbetsklimatet?

Jag trivs jättebra med både kollegorna och rådgivarna. Vi har en bra gemenskap oss kollegor emellan och kontoret är nytt och fint vilket också bidrar till arbetsmiljön.

Hur har din resa sett ut i Folksam?

Jag började jobba som telemarketingombud 2008. Efter ett år fick jag möjligheten att hålla i utbildningar för mina nyanställda kollegor och 2011 blev jag gruppchef för nyanställda medarbetare. Sedan 2013 har jag haft min nuvarande tjänst och trivs jättebra.

Vad vill du säga till den som funderar på att söka jobb på Folksam?

Läs på om tjänsten för att förstå vad som förväntas av dig. Du kommer få möjlighet att lära dig mycket om dig själv, Folksam och våra kunder. Du har många roliga och utmanande arbetsdagar framför dig.