Susanne, rådgivare sparande

Hej Susanne, berätta om din roll.

— Jag har jobbat med privatkunder och sparande sedan jag började på Folksam 1997.

Den stora skillnaden nu är att jag oftast träffar kunderna på kontoret, tidigare åkte jag alltid hem till dem.

Vad är särskilt kul och utmanande i ditt jobb?

Jag tycker det är roligt att träffa olika sorters människor och det gör jag hela dagarna. Ingen dag är den andra lik! Det som triggar mig är att hitta den bästa sparandelösningen för varje unik kund. Det är kul att jobba med något som gör skillnad för människor.

Hur ska man vara för att lyckas i din roll på Folksam?

Du måste vara målinriktad, förtroendeingivande och uthållig. Att vara lyhörd för kundens behov är självklart också viktigt.
Det som triggar mig är att hitta den bästa sparandelösningen för varje unik kund

Var i bolaget ser du dig själv vara om tre år och varför?

Jag trivs väldigt bra med det jobb jag har, det är verkligen jätteroligt. Men produktutveckling och skadereglering är spännande områden som jag gärna skulle vilja jobba med längre fram.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

Jag bokar och förbereder mina kundbesök, oftast har jag flera besök om dagen. Sedan är jag tillgänglig på telefon för Folksams kundservice som slussar över kunder som vill ha rådgivning om sparande och placering. Jag läser också in mig på vad som händer inom samhällsekonomin, sånt som kan påverka rådgivningen till mina kunder.

Berätta kort om kundnyttan du gör och hur kunden upplever den.

Jag vill att mina kunder ska känna sig trygga och att de har en klar bild över sin sparande- och försäkringssituation. Många kunder som jag träffar har fått en utbetalning från oss för exempelvis en skada. Eftersom det ofta handlar om ganska stora belopp uppskattar kunden att få rådgivning om sina sparandealternativ.

Hur är stämningen och arbetsklimatet på jobbet?

Mina kollegor är fantasiska! Det är högt i tak och vi diskuterar ofta olika lösningar och kundupplägg. Man delar med sig.

Vad är det absolut bästa med att jobba på Folksam?

En trygg arbetsgivare som på senare år har börjat sticka ut hakan, det gillar jag. För det har vi anledning att göra, vi gör så många bra saker. Det är dessutom en stor arbetsplats med mycket variation, både i kompetenser och arbetsuppgifter.