Linnea, Business controller

Linnea arbetar som business controller på ekonomiavdelningen. Hon har koll på kostnadsläget och jobbar nära ledningen.

Bakgrund?

Jag har en kandidatexamen inom företagsekonomi från Uppsala universitet. Jag har jobbat i försäkringsbranschen i flera år med olika typer av administration och kundservice, bland annat skadereglering.

Varför Folksam?

Jag såg en annons från Folksam på LinkedIn om ett jobb som ekonomikoordinator. Precis en sådan roll jag ville ha så jag skickade in en ansökan illa kvickt. Några veckor senare hade vi en mässa på universitetet och det slumpade sig så att personen som då hade det jobb jag sökt var på mässan som representant för Folksam. Vi pratade en hel del och kort därefter fick jag komma på intervju – och på den vägen är det!
Jag är nyfiken på verkligheten bakom siffrorna

En vanlig dag?

Mitt team har övergripande ansvar för driftkostnader, så det blir en hel del planering, kommunikation och stöd till olika intressenter i koncernen när vi är i budget-, prognos- eller bokslutsprocesser för att se till att allt rullar på som det ska. Jag har tätt samarbete med olika chefer och ledningsgruppen inom Ekonomi och finans. Här får jag inblick i verkligheten bakom siffrorna vilket alltid är spännande.

Bästa med Folksam?

Att man ger medarbetarna goda förutsättningar för en bra balans mellan arbete och fritid. Jag tycker att vi har en väldigt sund företagskultur och det främjar goda prestationer på lång sikt.