Linda, rådgivare online

Linda arbetar som rådgivare online i Sundsvall. Hon ger digital försäkringsrådgivning till Folksams fackliga kunder med målet att göra kunderna nöjda och skapa en lönsam affär.

Hur kom det sig att du började på Folksam?

Jag fick upp ögonen för Folksam i min roll som arbetsplatsombud hos en tidigare arbetsgivare, vi hade kontakt kring fackliga försäkringar. Jag fick också tips av en granne som jobbade som telefonrådgivare på Folksam. Det lät spännande så jag sökte en sådan tjänst – och fick den! Jag har trivts jättebra under mina år som telefonrådgivare, det har gett mig en väldigt bra grund inom rådgivning och försäljning.

Nu jobbar du som rådgivare online, hur är det?

Jag ville få möjlighet att skapa en mer långsiktig relation med kunderna och därför kändes det helt rätt att gå vidare till rollen som rådgivare. Jag gillar att ha möjlighet att påverka mitt resultat och att jobba i team mot ett gemensamt mål. I jobbet har jag möten med våra fackliga kunder, går igenom deras medlemsförsäkringar och ser över behovet av både sakförsäkringar och sparande.

Rådgivningen sker online, vilket är nytt för Folksam. Jag tycker det går väldigt bra att vara personlig och skapa en fin relation med kunden även digitalt. Visst finns det utmaningar men också många möjligheter!
Jag sätter alltid kunden i fokus och bygger en relation i samtalet

Hur bidrar du till att göra kunderna nöjda?

Som rådgivare har jag stor möjlighet att bidra till nöjda kunder genom att verkligen se till kundens hela behov. Jag sätter alltid kunden i fokus och bygger en relation i samtalet. Jag försöker också fånga upp om kunden kan ha haft någon skada som hen missat att anmäla. Alla de här delarna tror jag skapar ett stort förtroende för Folksam som bolag och därmed också bidrar till nöjda kunder.

Vad är det bästa med att jobba på Folksam?

Jag älskar känslan av att vara ett team som jobbar tillsammans mot gemensamma mål. Vi hjälper varandra, alla bidrar på sitt sätt och vi har roligt tillsammans. Dessutom finns det många möjligheter att utvecklas inom Folksam om man har viljan och drivet.