Johan, Product Manager

Sommarjobb på Kundservice i Helsingborg ledde så småningom till gruppchefsjobb på Skadeservice. Efter några år gick Folksamresan vidare till nya utmaningar i Stockholm och ledarjobb inom IT.

Kort om Johan

  • Product Manager
  • IT Infrastructure & Operations
  • Stockholm
  • Superkraft: Sprider energi och ser möjligheter

Vad uppskattar du mest med att vara ledare på Folksam?

— Folksam är ett företag med stort hjärta och vi försöker verkligen leva vår vision. Jag uppskattar när jag kan bidra till visionen genom mitt ledarskap i det dagliga arbetet. Ibland kan saker ta lång tid och involvera många. Då är det extra roligt att få fira tillsammans som ett lag när vi lyckas!

Vad har Folksam bidragit med för att utveckla dig som ledare?

— Folksam har en bredd och här kan du växa som både medarbetare och ledare. Vi har bra utbildningar, både när du är ny som chef och när du behöver vidareutveckla ledarskapet. Om du har det tufft som ledare finns det alltid stöd att få. I alla mina jobb har jag även haft bra och stöttande chefer.

Ständiga förbättringar är en del av vår vardag. Hur jobbar du med det?

— Inom IT på Folksam jobbar vi agilt. Vi utvärderar jobbet löpande, provar nytt och utvärderar igen. Som Product Manager säljer jag in en vision som kopplar till Folksams gemensamma riktning. Sedan bryter vi ner den visionen i det dagliga jobbet.

Tillit och öppenhet är viktigt för oss på Folksam. Vad betyder det för dig?

— För mig är det viktigt att involvera och engagera mina kollegor! Att vara nyfiken och ställa frågor. Ärlighet och öppenhet är grundläggande. Jag försöker vara en förebild och uppmuntra andra, på samma sätt som när mina chefer visat mig tilliten att kliva fram och ta ansvar.