Fredrik, systemutvecklare .Net

Fredrik jobbar som .Net-utvecklare i ett agilt team. Teamet arbetar med både utveckling och förvaltning, i syfte att leverera ökat kundvärde.

Hur kom det sig att du sökte dig till Folksam?

Jag ville ha en ny utmaning och helst i en stor organisation med goda utvecklingsmöjligheter och många kollegor. När jag var på intervju på Folksam träffade jag jättetrevliga personer och upplevde en härlig miljö. Kulturen var behaglig och jag kände direkt att här vill jag jobba!

Vad gör du på jobbet?

Det handlar såklart mycket om systemutveckling, kombinerat med lite puls. Vi jobbar agilt med olika uppdrag i självgående team som coachas av en Scrum Master.

Kundfokus är centralt på Folksam och vi jobbar därför mycket med att göra olika applikationer enkla och användarvänliga för våra kunder.
Jag gillar att jobbet är komplext, den utmaningen triggar mig

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att jag har mycket frihet under ansvar och stor möjlighet att påverka. Jag kan själv styra hur jag vill planera och genomföra uppdragen. Kulturen är dynamisk och jag sätter själv begränsningarna för vad jag vill göra. Jag gillar också att jobbet är komplext, den utmaningen triggar mig.

IT på Folksam är väldigt brett och det finns många spännande möjligheter. Du kan jobba som systemutvecklare men också som exempelvis arkitekt, kravare, testare eller testledare.

Och det bästa med Folksam som arbetsplats?

Kulturen är bra, det sitter i väggarna att det finns ett kooperativt tänk. Folksam jobbar med mjukare värden. Vad du gör spelar roll!