Ulrik, handläggare liv och pension privat

Hej Ulrik, berätta om ditt jobb!

Mitt jobb går ut på administration kopplat till Folksams liv- och pensionsförsäkringar för privatpersoner. Det kan handla om en ny kund som tecknat försäkring hos oss, antingen via en rådgivare på Folksam eller via någon av våra anknutna försäkringsförmedlare. Kunden kan också vilja göra ändringar i sin befintliga försäkring eller sitt sparande, eller ändra förmånstagare för försäkringen. Och ibland vill kunden avsluta sitt sparande eller sin försäkring.

Det är inte så ofta jag har direktkontakt med kunderna. Men jag samarbetar mycket med våra rådgivare och andra kollegor inom Affärsstöd som jobbar med exempelvis redovisning eller utbetalning.

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut?

Tre gånger i veckan har vi gemensamma morgonmöten där vi ger varandra en bild av vad som är på gång just nu och hur vi kan prioritera och jobba ihop på bästa sätt. Många av de ärenden jag jobbar med kan jag avsluta ganska snabbt, men vissa kräver att jag samlar in mer information. En vanlig dag får jag också en hel del frågor kring avtal och liknande från våra rådgivare.

Jag ansvarar även för att vara med och utveckla och testa nya funktioner i vårt ärendehanteringssystem, vilket jag gör ungefär en vecka per månad. Och om vi har nyanställda kollegor brukar jag vara en av dem som introducerar och utbildar de nya.

Hur ska man vara för att bli en bra handläggare?

Du ska vara bra på att samarbeta och gilla service, eftersom vi ofta är en servicefunktion till både rådgivarna på Folksam och våra kunder. Själv har jag tidigare jobbat några år inom Folksams kundservice. Det tycker jag gav en bred och bra erfarenhet som jag har haft nytta av i det här jobbet. Det kan förstås också vara bra om du har erfarenhet från andra försäkringsbolag eller bank.

Mitt jobb är väldigt omväxlande och du blir aldrig riktigt fullärd

Vad är det som gör att du trivs med ditt jobb?

Mitt jobb är väldigt omväxlande och du blir aldrig riktigt fullärd. Det är ett brett jobb och det händer hela tiden något nytt, till exempel nya produkter, villkor eller regelverk. Sen är det ju förstås också mina kollegor som till stor del gör att jag trivs! Vi jobbar tillsammans och har ett prestigelöst klimat.