Moa, prisanalytiker

Moa jobbar som prisanalytiker. Hennes Folksamkarriär började med ett sommarjobb. Idag utvecklar hon modeller och metoder för prissättning.

Vad har du för bakgrund?

Jag har en civilingenjörsexamen inom industriell ekonomi på Umeå universitet. Där läste jag masterkurser inom matematisk statistik och risk management.

Hur kom det sig att du sökte dig till Folksam?

Under studietiden jobbade jag extra i Folksams studentpool som skadereglerare och byggtekniker. Jag fick en väldigt bra bild av Folksam som arbetsgivare och kände att det var något för mig. Därför höll jag utkik efter lediga jobb på Folksam efter min examen och då dök den här tjänsten upp.

Hur är jobbet som prisanalytiker?

En stor del av mitt dagliga arbete består av att analysera data och utveckla modeller och metoder, främst för prissättning. Jobbet är komplext och utmanade och det finns mycket utvecklingspotential, vilket är kul. En annan rolig del är att det jag gör har stor påverkan och leder till konkreta förändringar i organisationen. Syftet med våra analyser är att, med kunden i fokus, prissätta så att kunderna får en premie som både speglar deras risk och samtidigt är konkurrenskraftig.
Jobbet är komplext och utmanade

Vilka karriärmöjligheter finns?

Personligen trivs jag väldigt bra som prisanalytiker och ser fram emot att lära mig ännu mer och utvecklas inom området. Gillar man matematik finns det även många andra intressanta jobb på ett försäkringsbolag, exempelvis som aktuarie eller andra analytikerroller.

Vad är det bästa med Folksam som arbetsplats?

Jag tycker att det absolut bästa med Folksam är den goda företagskulturen. Alla är väldigt hjälpsamma mot varandra och det känns verkligen att vi jobbar tillsammans – inställningen ”laget före jaget” speglas över hela organisationen. Folksam är också en arbetsgivare som månar om sina medarbetare och det finns många utvecklingsmöjligheter.