Johanna, chefsaktuarie inom livförsäkring

Hej Johanna! Du arbetar som chefsaktuarie, vad är det?

Min roll som chefsaktuarie innebär att jag är ledande i det operativa försäkringstekniska arbetet och jobbarnära andra aktuarier. Jag jobbaräven tätt med andra delar av organisationen, till exempel de som utvecklar våra erbjudanden. Den ena dagen är inte den andra lik! 

Vad är det roligaste i ditt jobb som chefsaktuarie?

Teamarbetet både inom aktuariegruppen och med andra delar av Folksam. Det intressanta är också att vi hela tiden har ett kundfokus och att jag får använda matematiken i praktiken. En annan rolig sak är att jag får vara med i hela kedjanända från början i ett uppdrag fram till resultatet.

Det är kul att gå till jobbet! Vi hjälper varandra och vill att andra ska lyckas

Berätta om din resa på Folksam!

Eftersom jag jobbat här några år så har jag kunnat testa på några olika roller inom aktuarieyrket. På Folksam finns det många möjligheter att byta jobb internt. Min resa började som affärsaktuarie där jag arbetade med bokslut, sen gick jag vidare till att ha fokus på produktfrågor och prissättning. Jag har även jobbat med både traditionell försäkring och fondförsäkring.

På vilket sätt bidrar du i din roll till Folksams affär?

Jag bidrar med att säkerställa att våra försäkringar är rätt beräknade och rättvisa. Helt enkelt att vi har bra produkter som vi kan erbjuda våra kunder.

Vad är det bästa med Folksam?

Det är kul att gå till jobbet! Jag tycker att vi verkligen har en schyst arbetsplats, vi hjälper varandra och vill att andra ska lyckas. Jag omges av väldigt många duktiga och inspirerande kollegor ochvi jobbar tillsammans för att nå våra mål. Dessutom finns det många utvecklingsmöjligheter som gör att jag kan hitta det jag trivs att arbeta med.