Marie-Louise, skadereglerare inom Skadeservice

Hej Marie-Louise, berätta om ditt jobb hos oss!

— Jag jobbar som skadereglerare på Folksams Skadeservice. Det är oss som kunden i första hand får kontakt med när det har hänt något. Vi jobbar med sakskador, det vill säga all lös egendom i ett hem.

De vanligaste anledningarna till att man kontaktar oss är skador på mobiltelefoner, cykelstölder, andra stölder och skador som är relaterade till allrisk – det som många brukar kalla drulleförsäkring. Ungefär hälften av våra ärenden kommer in på telefon och hälften genom att kunden själv registrerat ett ärende på vår webbtjänst på folksam.se.

Hur kan en vanlig arbetsdag se ut?

Vi är schemalagda och har telefontid respektive administrativ tid. Många av kundernas ärenden kan vi avsluta under första samtalet. Men om inte det går så tar vi in olika typer av underlag för att kunna göra en så rättvis värdering och bedömning som möjligt. Det kan vara till exempel kvitton, bilder eller polisanmälningar

Vad är det som gör att du trivs som skadereglerare?

I det här jobbet får du kombinera kundsamtal med utredning. Det är när det hänt något för kunden som det är upp till bevis – och då är det ofta vi på Skadeservice som är Folksams ansikte utåt. Jag känner mig stolt över att vara det! Kollegorna gör förstås också att jag trivs. Hos oss finns en blandning av åldrar och tidigare erfarenheter. Vi har roligt på jobbet helt enkelt.

När det hänt något för kunden är det ofta vi som är Folksams ansikte utåt

Har du haft andra jobb på Folksam?

Jag började som kundrådgivare på Kundservice och jobbade där i cirka två år. På Kundservice lärde jag mig lite om mycket, eftersom kundernas frågor var så breda. För mig var det en klockren erfarenhet att ha med mig när jag började på Skadeservice, eftersom jag då redan fått en övergripande bild av Folksam och våra produkter. Det är verkligen en fördel med ett så stort bolag som Folksam – du kan byta jobb och utvecklas utan att behöva byta arbetsgivare.

Hur ska man vara för att gilla att jobba på Skadeservice?

Först och främst behöver du gilla att ha kontakt med kunder, oavsett om det är via telefon eller på annat sätt. Du måste också vara lyhörd – när en kund kontaktar oss så har det hänt något som kan vara en kris för den personen. Det är också viktigt att du är tydlig i din kommunikation med kunden. Alla skador täcks inte av en försäkring och i dessa fall behöver du tydligt förklara varför. På så sätt kan kunden ändå bli nöjd efter sin kontakt med oss.