Catalina, systemutvecklare

Catalina jobbar som systemutvecklare. Hon vill bidra till förändring och lockas av att vara med på Folksams digitala resa.

Hur kom det sig att du sökte dig till Folksam?

Av en slump såg jag en jobbannons på LinkedIn där jag lockades av budskapet om att Folksam befinner sig mitt i det snabbväxande digitala landskapet. Jag triggas av förändring så den resan ville jag vara med på!

Vad har du för bakgrund?

Jag har en YH-utbildning som frontend-utvecklare, en inriktning jag valde eftersom jag är intresserad av den digitala världen. Det bästa med utbildningen var att få vara kreativ och jobba med problemlösning. Tidigare har jag arbetat i flera år inom försäljning och service.

Vad är särskilt kul och utmanande i ditt jobb?

Just nu jobbar mitt team med att ta fram en ny applikation och det bästa är att se den komma till liv. Arbetet är väldigt varierat och komplext och jag känner verkligen att jag bidrar i många olika delar. Utmaningen är att det hela tiden dyker upp nya frågor som man behöver hitta svaren till. Det tar tid att bygga ramen och få tydlighet i vart vi är på väg. Men jag gillar utmaningar – det är som ett pussel med många bitar som ska passa ihop. Vi strävar efter att hela tiden pusha oss själva och tänker att ingenting är omöjligt!
Vår digitala förändringsresa har bara börjat!

Hur ser du på framtida karriär och utveckling?

Det finns jättemycket spännande att göra inom Folksam, vår digitala förändringsresa har bara börjat! För mig är det viktigt att jobba med något där jag kan bidra till förändring. Det vore kul att kombinera min bakgrund inom försäljning med mitt IT-intresse, kanske jobba med utvecklingen av den digitala kundbemötningen.

Vad är det bästa med Folksam?

Mina värderingar speglas mycket i Folksams värderingar. Det känns jämlikt och man kan ha bra dialog med cheferna. Jag gillar också att vi jobbar aktivitetsbaserat, det öppnar upp för kunskapsdelning och samarbete. Jag är väldigt nyfiken på människor och får otroligt positiv energi från mina kollegor.