Åsa, projektledare

Hej Åsa, berätta om ditt jobb.

— Jag jobbar som projektledare här på Folksam. Vi projektledare tillhör IT men jobbar med projekt över hela organisationen.

Det kan vara allt från att implementera e-faktura till någon form av upphandling och allt där emellan.

Vad är särskilt kul och utmanande i jobbet?

Jag tycker om att det är ett föränderligt jobb. Det ena projektet är inte det andra likt eftersom Folksam är ett så stort bolag. Att byta projekt är lite som att börja på nytt jobb med nya områden och kollegor. Samtidigt som utmaningen är just att snabbt kunna sätta sig in i nya områden, förstå helheten och hålla den strategiska inriktningen.
Vill du vara del av en förändringsresa är det här rätt ställe!

Hur ska man vara för att lyckas som projektledare?

Som projektledare är det viktigt att vilja hantera hela ledarskapet som kan innebära allt från att identifiera risker till att rapportera till sin styrgrupp. En viktig egenskap är förmågan att kunna kommunicera effektivt med projektdeltagare och övriga intressenter, till exempel kunna avgöra mängden information i rätt kanal och till rätt målgrupp. Du behöver också kunna prioritera på ett bra sätt och förstå vad som är helt avgörande för att ett projekt ska lyckas.

Vad skiljer Folksam från andra arbetsplatser?

Folksam tar ett etiskt ansvar. Det är inte bara något vi pratar om utan något jag märker av nästan varje dag i jobbet.

Vad tror du att du jobbar med om tre år?

Jag har jobbat som projektledare i några år och trivs väldigt bra med det. Men det finns också många andra intressanta jobb på Folksam. Så dyker det upp något passande vet man aldrig vad som händer…

Vad har du för tips till dem som vill söka jobb här?

Vill du vara del av en förändringsresa är det här rätt ställe! Speciellt som projektledare är du med och driver förändringen och ser effekt av det du jobbar med.

Vad är det absolut bästa med att jobba på Folksam?

Alla är så trevliga och hjälpsamma mot varandra, det är helt enkelt ett mycket trivsamt klimat här. En fördel är att alla vi projektledare jobbar inom samma grupp. Det gör att vi lätt kan dela med oss av våra erfarenheter till varandra.