Idrottsförsäkring

för medborgare som inte tillhör EU/EES

Försäkringen för idrottare som inte är medborgare i EU/EES

Om du är på idrottsresa i Sverige för att delta i ett idrottsevenemang kan det vara bra att ha ett skydd vid akut sjukdom eller olycksfall. Denna idrottsförsäkring är skräddarsydd för medborgare från länder utanför EU/EES som är på tillfälligt besök i Sverige.

Försäkringen kan tecknas via idrottsförbund, idrottsförening eller annan organisation som har sin förbundsförsäkring i Folksam.

  • Kostnaden är 900 kronor per försäkrad för varje påbörjad 30-dagarsperiod
  • Ersättning för vårdkostnader och merkostnader som kan uppstå vid akut sjukdom
  • Ersättningens högsta belopp är 300 000 kronor

Villkor och information

Här kan du ladda ner försäkringsvillkor och viktig och samlad information om försäkringen. Där kan du läsa i detalj vad som gäller för försäkringen. Det behöver du till exempel göra innan du tecknar försäkringen och när du har drabbats av en skada.

Teckna försäkringen genom att fylla i formuläret eller ring till oss på 0771-950 950. Skriv ett eller flera namn i första rutan nedan eller skicka en lista till oss genom att bifoga en fil. Glöm inte födelsedag (ÅÅ-MM-DD) och ursprungsland!

Frågor om försäkringen?

0771-950 950

mån-fre 8.00–16.30

Kontakta oss via e-post

Om du råkat ut för en skada

08-772 87 95

Vardagar 9-17
Folksam elitidrottsskador

Kontakta oss via e-post

Tips inför resan

På semestern ska du kunna slappna av och glömma vardagen. Här listar vi de vanligaste skadeorsakerna så att du ska kunna tänka efter före.

Goda råd till resenären

Resklar: utökat reseskydd

I våra hem- och villaförsäkringar Bas och Mellan ingår ett bra reseskydd för dig och din familj. Med Resklar utökar du det skyddet ytterligare.

Tilläggsförsäkringen Resklar