Ditt skydd som ny medlem i Fackförbundet ST

I samarbete med Fackförbundet ST får du ett tryggt och prisvärt paket med försäkringar särskilt utvalda för dig som ny medlem.

ST:s logga samt två människor i sportiga kläder

Dina försäkringar

Ingår i medlemsavgiften

Utan kostnad så länge du är medlem.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet under förutsättning att du är berättigad till ersättning från a-kassan.Genom vår inkomstförsäkring får du skydd på inkomster upp till 80 procent av en ersättningsgrundande inkomst upp till 80 000 kronor per månad. Försäkringen gäller i 150 dagar men du kan teckna ytterligare 150 dagar och totalt få 300 dagar.

Om du får ersättning från din inkomstförsäkring får du även tillgång till samtalsstöd och karriärcoachning.

Gäller för dig som är arbetslös och inte omfattas av en kollektivavtalad tjänstegrupplivförsäkring, eller liknande försäkring, genom din arbetsplats. Det är en livförsäkring som kan betalas ut till dina nära om du avlider.

Livförsäkring arbetslösa

Starterbjudande

Utan kostnad dina tre första månader.

Samhällets skydd vid dödsfall är begränsat. Det kan därför vara nödvändigt att förstärka skyddet så att familjen till exempel ska ha råd att bo kvar i villan eller bostadsrätten om du avlider.

Sjukdom eller ett olycksfall kan drabba vem som helst. En kortvarig sjukskrivning kanske inte påverkar ekonomin så mycket, men om sjukskrivningen blir långvarig kan det bli mer kännbart. Därför är det bra med den trygghet som Sjukkapitalförsäkring kan erbjuda.

Trots alla skaderisker på jobbet, är det när man är ledig som de flesta olyckor sker. Olycksfallsförsäkringen lämnar ersättning för mindre och större olyckor. Du kan även medförsäkra din partner. Försäkringen gäller till utgången av det kalenderår den försäkrade fyller 67 år.

I olika åldrar och familjesituationer behöver du kunna kompensera dig för förlorad inkomst eller större kostnader som tillfälligt kan uppstå – oavsett vad du drabbas av. Därför är det bra att skaffa sig den trygghet som sjukförsäkringen kan erbjuda. Kan tecknas av medlem och medförsäkrad och den gäller till utgången av det kalenderår den försäkrade fyller 67 år.

I olika skeden i livet kan du behöva kompensera dig för kostnader som kan uppstå vid oväntade händelser. En diagnosförsäkring ger dig snabb ekonomisk hjälp om du skulle få en allvarlig sjukdom som till exempel cancer.

Försäkringen kan tecknas av medlem och medförsäkrad och gäller till utgången av det kalenderår gruppmedlemmen fyller 67 år.

Vill du fortsätta med starterbjudandet?
Då behöver du inte göra något, förutom att betala fakturan när den kommer.

Vill du inte fortsätta med starterbjudandet?
Då kan du välja bort försäkringar via Mina sidor eller genom kupongen på brevet du får hem i brevlådan.

Köpa till

Du har medlemspris på fler försäkringar

Du kan köpa till fler försäkringar för ett lägre medlemspris. Ta del av flera erbjudanden till dig som medlem i Fackförbundet ST.

Se våra erbjudanden

Därför är det bra att vara försäkrad genom Fackförbundet ST

  • Stort skydd till litet pris

    Eftersom ni är många medlemmar i ST får du försäkringar med bättre villkor och till ett lägre pris än om du hade tecknat på egen hand. Det lönar sig att vara fler!

  • Enkelt och flexibelt

    Försäkringarna är särskilt utvalda för dig i ST. Du väljer själv vilket skydd du vill behålla och kan köpa till fler försäkringar till ett lägre medlemspris.

  • Vi är kundägda

    Tillsammans med våra andra kunder är det du som äger Folksam. Därför går överskottet tillbaka till våra kunder i form av återbäring eller till att göra våra försäkringar ännu bättre.

Mer om försäkringarna
Vi har valt trygga försäkringar speciellt anpassade för dig som medlem. Mikael Sandberg, andre vice ordförande, Fackförbundet ST

Viktig information

Här hittar du förköpsinformation för dig som medlem i Fackförbundet ST.

Förköpsinformation för medlemmar i Fackförbundet ST

Vanliga frågor och svar

Vi värnar om tryggheten för dig som medlem, och därför har du fått utvalda förmånliga försäkringar med ett bättre innehåll jämfört med om du skulle teckna dem på egen hand. När du blev medlem i ditt fackförbund blev du automatiskt ansluten. Du kan självklart välja att inte fortsätta med erbjudandet – då kan du välja bort försäkringar via Mina sidor eller genom kupongen på brevet du får hem i brevlådan. Har du redan fått ditt försäkringsbesked och vill tacka nej till erbjudandet, ring oss så hjälper vi dig.

Vi värnar om tryggheten för dig som medlem, och därför har du fått utvalda förmånliga försäkringar med ett bättre innehåll jämfört med om du skulle teckna dem på egen hand. Premien betalas genom en faktura, men du kan också välja att betala med autogiro. Om du inte vill fortsätta med erbjudandet kan du välja bort försäkringar via Mina sidor eller genom kupongen på brevet du får hem i brevlådan. Har du redan fått ditt försäkringsbesked och vill tacka nej till erbjudandet, ring oss så hjälper vi dig.

Rådgivning för dig som medlem

Boka en rådgivning och bli rätt försäkrad. Det kostar inget och du binder dig inte för något. Rådgivningen sker på webben och är ett samarbete mellan ditt fackförbund och Folksam.

Boka digital rådgivning