Grattis till din nya bil!

Välkommen till Rivstart Bilförsäkring. Försäkringen är helt kostnadsfri i 14 dagar – men du får snart ett erbjudande om fortsatt försäkring.

Vi kommunicerar gärna digitalt med våra kunder. För att du inte ska missa bra erbjudanden kan du lämna dina kontaktuppgifter här (logga in med BankID). Du kommer sedan att kunna se ditt engagemang på Mina sidor.

Vi försäkrar 900 000 bilar – välkommen till oss du med!

  • Kundservice och skadehantering i toppklass – våra kunder ger oss 9 av 10 i snittbetyg för vår skadehantering och 9 av 10 är nöjda med vår kundservice.
  • Märkt med Bra Miljöval– Försäkringen är märkt enligt Naturskyddsföreningens märkning Bra Miljöval – en av världens tuffaste miljömärkningar.
  • Du kan få många fina rabatter – 10% rabatt om du också har hemmet hos oss, dessutom extra rabatt med flera bilar och om du kör en miljövänlig bil.

Registrera dina uppgifter


Rivstart Bilförsäkring är en av de bästa bilförsäkringarna på marknaden. Av din bilförsäljare har du fått ett välkomstbrev med information om vad försäkringen innehåller.

Sedan gäller det här

Rivstart Bilförsäkring är helt kostnadsfri i 14 dagar.


Under tvåveckorsperioden kommer du att få ett nytt erbjudande om fortsatt försäkring - med samma omfattning som Rivstart Bilförsäkring.


För att du ska ha din bil tryggt försäkrad i fortsättningen är det viktigt att du bekräftar erbjudandet genom att betala din nya försäkring.


Anmäl dig gärna till autogiro som är det smidigaste betalningssättet. Det kan du göra här.


Några fördelar

Ingen vagnskadesjälvrisk vid kollision med djur


Ersättning för hyrbil upp till 65 dagar – om du avstår hyrbil får du i stället 200 kronor per dag och gör samtidigt ett bra val för miljön


Som privatkund har du endast 750 kronor i självrisk om bilens kupé skadas, vid feltankning och nyckelförlust samt vid stöld och brand


Våra bilförsäkringar är märkta med Bra Miljöval, världens tuffaste miljömärkning


Rivstart Bilförsäkring motsvarar vår mest omfattande försäkring Bilförsäkring Stor, men med en vagnskadesjälvrisk på 6 000 kronor och en glassjälvrisk på 2500 kr. Här ser du vad som ingår i erbjudandet.

Det här ingår i Rivstart Bilförsäkring
Här hittar du de vanligaste frågorna och svaren om Rivstart Bilförsäkring.

Rivstart Bilförsäkring är en kostnadsfri gruppförsäkring som gäller i 14 dagar och som ingår när du köper bil hos en bilhandlare som har Folksams gruppavtal. Har du en nyare bil med vagnskadegaranti ingår en försäkring utan vagnskada. Det ger samma skydd som en helförsäkring, tillsammans med vagnskadegarantin. Har du en bil utan vagnskadegaranti ingår en vagnskadeförsäkring det vill säga en helförsäkring. Innan de 14 dagarna är till ända skickar vi ut ett erbjudande om fortsatt försäkring.

Nej, Rivstart Bilförsäkring ingår endast om du köper en bil hos en bilhandlare som har gruppavtal om Rivstart Bilförsäkring med Folksam. Och du ska inte ha meddelat bilhandlaren att du avstår från försäkringen.

Nej, nedanstående undantag gäller:
Rivstart ingår inte:

• För bilar med motorstyrka högre än 239KW.
• För bilar med försäljningspris över 500 000 kronor inklusive moms.
• För taxi, budbil, hyrbil, vagnparker, bilar för vidareförsäljning (bilhandel) eller reparationsobjekt.

Du får ett erbjudande om fortsatt försäkring inom några dagar efter det att Rivstart Bilförsäkring börjat gälla. Genom att betala den bifogade fakturan som du får i samband med erbjudandet, bekräftar du fortsatt försäkring.

Erbjudandet är frivilligt men tänk på att du måste ha en trafikförsäkring när 14-dagarsperioden är slut. Enligt trafikskadelagen måste alla fordon som används i trafiken ha en trafikförsäkring. Om du inte har trafikförsäkring behöver du betala en straffavgift. Den är mycket högre än priset på försäkringen.

Ja, försäkringen ingår när du köper bil hos bilhandlare som har gruppavtal med Folksam om Rivstart Bilförsäkring.

Ja, du har rätt att avstå från Rivstart Bilförsäkring men eftersom den ingår vid bilköpet utan kostnad i 14 dagar rekommenderar vi att du behåller den.

Det hittar du på Mina sidor. När du köper bilen hos bilhandlaren får du också information om innehållet i din Rivstart Bilförsäkring.

Vi vill inte att du ska stå utan försäkring. Därför vill vi erbjuda dig en fortsatt bra försäkring. Försäkringen gäller under förutsättning att du betalar senast sista betalningsdagen.

Javisst. Gå in här, logga in med BankID och anmäl dig. Eller ring kundservice på 0771-950 950 så får du hjälp.

Vår ordinarie bilförsäkring

Vi har också särskilda försäkringar för många bilmärken.

Har du råkat ut för något?

Förlust, stöld eller skada

Kundservice – gäller ej skadeärenden

0771-950 950

Vardagar 07.30–21.00, helg 09.00–19.00

Samla försäkringar – få rabatter

Om ditt hem är försäkrat hos oss kan du få 10% samlingsrabatt på många av våra försäkringar. Dessutom kan du få ytterligare upp till 15% rabatt när du skadeförebygger.
Vilka rabatter får du?