Vägassistans

Det finns många oväntade händelser som kan ske ute på vägarna – bensinstopp, motorhaveri, punktering eller kanske en tappad bilnyckel.

Att vara stillastående längs vägen är alltid olägligt oavsett vart du tänkt ta dig. Med en vägassistansförsäkring finns hjälpen endast ett samtal bort och en krånglande bil behöver aldrig mer hindra dig från att ta dig dit du vill.

Vad är vägassistans?

Vägassistans, även känt som bilassistans eller assistansförsäkring och kallas Folksam Assistans i våra bilförsäkringar, är en tilläggsförsäkring som ger dig ett fullständigt skydd när du har blivit stillastående i trafiken.

Tillägget Folksam Assistans är ett tillval som är valbart om du väljer att köpa vårt paket Bilförsäkring och ingår i Bilförsäkring Stor förutom vissa undantag*. Den ger dig ett bredare skydd för din bil och dina medpassagerare.

*Om du kör Hyundai, Honda, LexusMazda, Suzuki eller Toyota är Folksam Assistans ett tillval då de har en märkesassistans som också är avtalad med Folksam. 

Nedan beskriver vi några av delarna som ingår när du tecknar Bilförsäkring hos oss och väljer Folksam Assistans.

Vad ingår i en vägassistans?

  • Hjälp på platsen inom en timme i Sverige och ersättning vid bärgning
  • Hjälp med låsöppning
  • Reparation på plats
  • Ersättning vid hotellövernattning
  • Gratis hyrbil i tre dagar vid behov

Hur många gånger kan jag använda assistansförsäkringen?

Du kan använda den upp till tre tillfällen varje försäkringsår.

Gäller vägassistans utomlands?

Tilläggsförsäkringen vägassistans i Folksam gäller även när du bilar utanför Sverige.

Vad kostar assistansförsäkring hos Folksam?

Folksam Assistans går att teckna som tillägg till din bilförsäkring från 24 kr/mån. Kostnaden beräknas bland annat på bilens och förarens ålder.

Vad gäller kring vägassistans beroende på om jag har Bilförsäkring eller Bilförsäkring stor?

När du tecknar Bilförsäkring Stor ingår assistansförsäkring i din försäkring med vissa undantag (se under vägassistans ovan). Väljer du paketet Bilförsäkring har du möjlighet att välja till Folksam Assistans. Om du endast tecknar trafikförsäkring kan du inte välja detta som tillval.

Försäkra din bil hos oss!

Vår bilförsäkring har det du behöver för att vara trygg på vägen. Varje år hanterar vi över 50 000 trafikskador och nära 840 000 bilar är försäkrade hos oss. Vår Bilförsäkring Stor topprankas också i Konsumenternas Försäkringsbyrås omfattande jämförelse av bilförsäkringar.

Folksams bilförsäkring

Ford bilförsäkring

Honda bilförsäkring

Hyundai bilförsäkring

Lexus bilförsäkring

Mazda bilförsäkring

Mitsubishi bilförsäkring

Suzuki bilförsäkring

Kia bilförsäkring

Opel bilförsäkring

Peugeot bilförsäkring

Saab bilförsäkring

Skoda bilförsäkring

Toyota bilförsäkring

Volkswagen bilförsäkring

Volvo bilförsäkring

Samla dina försäkringar

Med vår hemförsäkring får du tio procent rabatt på din bilförsäkring och ytterligare rabatt om du försäkrar mer än en bil. Utöver det kan du också få samlingsrabatt på våra övriga fordonsförsäkringar.