Utveckla med hjärtat

Vill du utveckla innovativa IT-lösningar i ett företag med både hjärta och hjärna? På Folksam är vi inne i en stor digitaliseringsresa som ska skapa trygghet för våra 4 miljoner kunder. Fokus är på digitalisering av kundmötet, utveckling av framtidens försäkringssystem och förflyttning mot publika molntjänster. Vill du vara med på resan? Välkommen att söka våra lediga jobb, eller skicka in en spontanansökan direkt!

Lediga jobb inom IT


Hos oss får du

  • 750 IT-kollegor, varav 41 % kvinnor
  • En stor bredd av olika tekniker och system
  • Många möjligheter att utvecklas, här byter 7-10 medarbetare jobb varje vecka
  • Jobba innanför tullarna i Stockholm i vår 27 våningar höga skrapa
  • Flexibilitet mellan jobb och fritid, och möjlighet att jobba hemifrån
  • Konkurrenskraftig lön
  • Fina förmåner inom pension, försäkring, föräldraledighet och friskvård

Bäst på jämställda arbetsvillkor

Välkommen till en arbetsplats som är bäst i finans- och försäkringsbranschen på jämställda arbetsvillkor, enligt Nyckeltalsinstitutets Jämställdhetsindex. Folksam är även utsett till ett av Årets Karriärföretag 2023.Just nu är Folksam inne i en stor digitaliseringsresa med fokus på digitalisering av kundmötet, utveckling av framtidens försäkringssystem och förflyttning mot publika molntjänster.

Här kan du jobba som exempelvis utvecklare, System Engineer, IT-säkerhetsspecialist, DBA, teknisk testare eller Scrum Master. Vi jobbar i både egenutvecklade system och standardsystem som vi anpassar, konfigurerar och integrerar i vår systemkarta så de ska passa oss.

Vi jobbar med moderna arbetssätt i agila team enligt SAFe, och har ett nära samarbete till andra delar av verksamheten. Våra medarbetare beskriver det som ett ”smörgåsbord” av tekniker och möjligheter.

Vi anställer IT-medarbetare på flera orter i landet – Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Sundsvall, Örebro och Kramfors.

Vi erbjuder dig flexibiliteten i att varva arbete på våra fina kontor med att jobba hemifrån, utifrån verksamhetens behov.

En viktig del i vårt medarbetarskap är ständigt lärande. Det kan handla om parprogrammering, utbildningsdagar, längre kurser, tid för egen reflektion, e-lärande – eller något annat lärande som känns roligt och givande för dig. Du som är intresserad av att bredda dig och lära dig mer om Folksams verksamhet kommer ha alla möjligheter på din sida.

På Folksam uppmuntrar vi till intern utveckling och varje vecka byter i snitt sju medarbetare jobb inom bolaget. Alla lediga tjänster utannonseras först internt för att våra befintliga medarbetare ska få möjlighet att söka nya utmaningar, innan vi öppnar upp för externa sökanden.

Vi har frågat några av våra IT-kollegor varför de jobbar på Folksam, vad som är det bästa med jobbet och om deras största utmaningar. Kolla vad de svarar!