Som medlem i IF Metall får du ett erbjudande som tagits fram i samarbete mellan Folksam och ditt förbund. Köp försäkringarna du behöver till ett extra förmånligt medlemspris.

Här nedanför kan du läsa mer om vad som ingår. Du kan även se vilka försäkringar du kan köpa till för att göra ditt paket ännu vassare.

Nyhet - Juristförsäkring i ditt medlemsskap!

  • IF Metall tar hand om dig på jobbet. Men vem ska du prata med om du behöver hjälp efter arbetstid? Med Juristförsäkring har du ryggen fri. Just nu tecknar du Juristförsäkring genom att fylla i och posta kupongen som finns i brevet Folksam har skickat till dig. Din månadskostnad? Bara 30 kronor!

    Köp Juristförsäkring

Med ditt medlemsskap

Ett antal försäkringar ingår i det paket du får som medlem, de ser du i vänsterspalten. För nya medlemmar ingår ytterligare försäkringar från start, som du kan välja att tacka nej till - dessa visas i mittenspalten.

Slutligen kan du också välja att utöka dina försäkringar genom att köpa till extra skydd. Dessa ser du till höger i tabellen.

Du kan klicka på de olika försäkringarna för att läsa mer om vad som ingår.
Försäkringar Medlems­innehåll För nybliven medlem Kan du köpa till
IF Metall gruv IF Metall gruv Övriga IF Metall
Ingår redan från början
Ingår redan från början
Ingår redan från början
Om du inte tackar nej
IF Metall Gruv Övriga IF Metall - om du inte tackar nej Övriga IF Metall

Vilka försäkringar har jag?

Rådgivning och hjälp på er arbetsplats

Här nedan för kan du anmäla intresse för försäkringsrådgivning direkt på arbetsplatsen - vi hjälper till att räta ut eventuella frågetecken.
Blev du intresserad av rådgivning på din arbetsplats efter att ha sett vår film? Anmäl dig här så tar vi kontakt med dig.
Som senior medlem har du möjlighet att köpa följande försäkringar till ett förmånligt pris genom ditt förbund.

Sjukdom 60+ och Olycksfall 60+

Försäkring du kan ha tecknat tidigare

Som senior medlem har du tidigare kunnat köpa Sparliv 60+. Försäkringen går inte längre att nyteckna, men löper på för dig som tecknade avtal före 1 januari 2019.

Sparliv 60+

Informationsmaterial

På servicesidan för IF Metall hittar du som är fackligt förtroendevald alla produktblad, villkor, blanketter och medlemsbrev som finns till era medlemmar.

IF Metalls servicesida

Se dina försäkringar – logga in på Mina sidor

Om du loggar in kan du se de flesta försäkringar du fått genom ditt förbund.

Logga in här

Har du råkat ut för något – anmäl din skada här

Många sorters skador kan du anmäla direkt här på webben.

Anmäl din skada

Samla försäkringar – få rabatter

Om ditt hem är försäkrat hos oss kan du få 10% samlingsrabatt på många av våra försäkringar. Dessutom kan du få ytterligare upp till 15% rabatt när du skadeförebygger.
Vilka rabatter får du?