Djurförsäkringar

Våra hundförsäkringar

Kärleken till din hund kan inte värderas i pengar. Ett besök hos veterinären kan bli en dyr historia och om hunden blir sjuk eller skadad vill du kunna ge bästa möjliga vård utan att behöva tveka av ekonomiska skäl. Med vår hundförsäkring kan du och din fyrbenta vän känna er trygga.

Våra kattförsäkringar

Det sägs att katten har nio liv, men när olyckan är framme är det främst en veterinär den behöver. Om din katt skulle bli sjuk eller skadad, vill du kunna ge bästa möjliga vård utan att behöva tveka av ekonomiska skäl. Med vår kattförsäkring kan du och din katt känna er trygga.

Våra hästförsäkringar

Vi hjälper dig att försäkra din häst, vare sig det är en ridhäst, travhäst, galopphäst eller en avelhäst. Här kan du också läsa mer om vår olycksfallsförsäkring och vad som gäller för ridklubbar.

Förmåner när du försäkrar ditt djur i Folksam

Försäkrar du ditt djur hos oss får du tillgång till följande tjänster, tips och rabatter.

Vi har flera specialanpassade försäkringar för din hund, katt eller häst.

  • Hund: Vår hundförsäkring har minst 25% i nyteckningsrabatt första året för valpar som inte fyllt ett år. Du kan välja mellan paketen Bas, Mellan och Stor där Stor ger din hund ett komplett skydd. För dig som älskar hundar och har fyra eller fler bästa kompisar där hemma kan du få ett förmånligt paket i vår flockförsäkring. Och är du uppfödare kan du teckna valpkullsförsäkring som skydd för dig och valparna.

  • Katt: Vår kattförsäkring har minst 25% nyteckningsrabatt första året för kattungar som ej fyltt ett år. Du kan välja mellan paketen Bas, Mellan och Stor och välja den försäkring som passar din katts behov. Om du är kattuppfödare kan du även teckna vår speciella kattkullsförsäkring som skydd för dig och kattkullen

  • Häst: Vi har flera hästförsäkringar med innehåll för vanlig ridhäst, travhäst, avelshäst eller galopphäst. Varje försäkring är specialanpassade för din häst och täcker de vanligaste skador och sjukdomar som kan uppstå. Hos Folksam kan du försäkra alla hästar fram till och med 17 års ålder, har du ett avelsto går det att försäkra till och med 20 år.

I våra djurförsäkringar för hund, katt och häst så erbjuder vi olika paket och anpassningar beroende på vilket djur du vill försäkra. Gemensamt för alla är veterinärvård och att du kan välja vilken ersättningsnivå du vill ha för din fyrbenta kompis. I alla våra djurförsäkringar ingår veterinärbesök i mobilen där du utan extra kostnad kan få videosamtal med veterinär tre gånger om året. På folksam.se kan du läsa mer om allt innehåll med exempel, villkor och vanliga frågor och svar.

Du som har din hund-, katt- eller hästförsäkring hos oss kan snabbt få hjälp genom att ringa Djurens vårdguide på 0771-22 22 88. Beroende på hur ditt djur mår kan du sedan bli slussad till ett veterinärbesök i mobilen hos FirstVet eller till en fysisk djurklinik.

Mer information om Djurens vårdguide.

I vår försäkring har vi rätt att anvisa till utvald kvalitetssäkrad veterinär för att ge ditt djur rätt vård. Men i regel kan du själv välja vilken veterinär/klinik du vill besöka. Det är viktigt att du säkerställer att undersökning, behandling och vård utförs av en legitimerad veterinär. Om det är ett jourfall så ersätter vi skadan/sjukdomen endast om det bedömts som jourfall av veterinär.

Om ditt djur har blivit sjuk eller skadat sig, ring först Djurens vårdguide. De ger dig alltid kostnadsfria råd – tryggt och enkelt. Du får ringa så ofta du vill.

Om ditt djur har blivit sjuk eller skatad sig finns det olika sätt att anmäla det på.

  • Du kan göra en anmälan digitalt via den här länken: Anmäl skada för ditt djur.
  • Du kan ringa oss på 0771-950 950. Ha gärna underlaget från veterinärbesöket framför dig.
  • Det går också bra att skicka in kostnadsspecifikationen från veterinären till djurskador@folksam.se eller till:
    Folksam Ömsesidig Sakförsäkring, Djurskador, Box 90345, 120 25 Stockholm.

Du kan teckna en veterinärvårdsförsäkring hos oss oavsett hur gammal din hund är.