Försäljning och rådgivning

— ur kundens perspektiv

Din viktigaste uppgift som säljare och rådgivare hos oss är att förstå kunden. Det är den förmågan som gör att du kan erbjuda – och sälja in – rätt lösningar.

Här möter du ett fullsortimentsbolag inom försäkringsprodukter med etablerade och välkända varumärken. Ditt jobb är socialt med mycket kundkontakt, både via telefon och personliga möten, där du får erbjuda kreativa lösningar åt kunden.

För att lyckas inom området krävs att du har ett starkt eget driv, är affärsmässig och fokuserar på resultatet. Givetvis behöver du även vara en social relationsskapare för att nå den framgång du siktar på. Jobbet är ganska fritt och du har möjlighet att påverka din inkomst.

Några av yrkesrollerna inom det här området

Du tecknar nya, lönsamma avtal samt utvecklar och underhåller gällande avtal. Du har huvudansvaret för relationen med de kunder inom B2B du jobbar med.

Du jobbar antingen med någon av Folksams partners, fackliga organisationer eller andra organisationer. Du har minst avslutat gymnasium, gärna akademisk examen inom ekonomi, eller jämförbar erfarenhet.

Som kundrådgivare ger du service till våra inringande kunder, kartlägger deras behov och anpassar erbjudandet därefter.

Du säljer sak- och gruppförsäkringar och kollektivavtalade tjänstepensioner samt vidareförmedlar liv- och sparandeprodukter. I rollen jobbar du mot tydligt uppsatta mål och arbetar aktivt med din egen prestation och utveckling. Du har minst gymnasiekompetens och gärna erfarenhet av behovsbaserad försäljning.

Du ger kvalificerad rådgivning kring ekonomi och försäkring för befintliga och nya privatkunder/småföretagare/anställda samt säljer flertalet av våra tjänster.

Du har avslutad gymnasieutbildning och gärna eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller juridik, samt erfarenhet av ekonomisk rådgivning och försäljning med goda resultat.

Som säljchef ansvarar du för din grupps säljresultat utifrån långsiktiga mål. Du fokuserar på att rekrytera, coacha och utveckla dina medarbetare. För att lyckas i rollen krävs ledarerfarenhet samt erfarenhet från försäljning. Du har gärna relevant högskoleutbildning.

Som telefonrådgivare ringer du till våra befintliga privatkunder och erbjuder bil-, boende- och övriga sakförsäkringar samt sparande. Genom en försäkringsgenomgång ser du alltid till kundens hela behov av trygghet och erbjuder kundspecifika lösningar.

Du ingår i en dynamisk säljgrupp där du har en egen budget och egna mål att nå. Har du erfarenhet av uppsökande försäljning är det ett stort plus. Du har även en avslutad gymnasieutbildning.