Förebygg vattenskada

— 10 procent i rabatt på villaförsäkringen och fritidshusförsäkringen

Vattenskador är besvärliga och kostsamma. Med en vattenfelsbrytare skyddas din bostad vid vattenläckage från vattenledningar.

Den stänger automatisk av det inkommande vattnet vid olika typer av vattenläckage från ditt ledningssystem. Via en app kan du själv stänga av vattnet om du exempelvis reser bort eller lämnar bostaden.

Folksampris på Grohe Sense Guard vattenfelsbrytare

Just nu har vi ett erbjudande där du till ett extra bra pris kan köpa Grohe Sense Guard vattenfelsbrytare. Du får då upp till 10 procent i rabatt på din villaförsäkring* och/eller fritidshusförsäkring om du har en godkänd vattenfelsbrytare installerad och underlägg till dina vitvaror och diskbänk.

Vattenfelsbrytare för enkel vattensäkring av ditt hem. Använder mätning och/eller sensorer för att övervaka hela tappvattensystemet och identifiera läckage samt stänga av vattnet centralt. Vattenfelsbrytaren installeras på inkommande vattenledning direkt efter vattenmätaren och har en inbyggd flödes och tryckmätning, vilket innebär att vattnet även stängs vid små läckage i systemet.

Som Folksamkund får du rabatt på vattenfelsbrytare hos Anticimex.

* Gäller endast byggnadsdelen av försäkringen om du tecknat genom fackförbund eller förening.

Se alla godkända vattenfelsbrytare

Diskbänksinsats från anticimex

Insatsen placeras direkt på botten av skåpet när du ska renovera kök eller när du bygger nytt. Finns i flera olika standard storlekar som kan anpassas till olika bredder i både nya och befintliga skåp. Denna ger en tät och slät skåpbotten som är lätt att hålla ren.

Underlägg från Anticimex

Så funkar underläggen

  • Samlar upp och styr snabbt fram läckagevatten till en given punkt på mitten av framkanten
  • Har tjockare plastmaterial där påfrestningarna på materialet är stora
  • Har exakt passform. Fjädrar mot sidorna så att underlägget sluter tätt
  • Kan enkelt anpassas till varje sockeldjup med hjälp av fliken i bakkant
  • Är försett med en vattensäker tejp under framkanten,som förhindrar att vatten sugs in under underlägget

Se vår film om vattenskador

I filmen berättar vår byggskadeexpert Roberth Öhrner och skadeförebyggare Erik Arvidsson om hur du upptäcker, och kan förhindra, vattenskador i ditt hem.
Så här kan du säkra köket mot vattenskador.