Kvinna med mörkt hår och vit tröja sitter i ett fönster och blundar

Dina rabatter - Lägenhet

Upp till 20% rabatt – om du köper din hemförsäkring själv och bor i lägenhet

Har du själv försäkrat både ditt hem och din bil hos oss (det vill säga inte genom ett förbund eller förening) så får du 10 % samlingsrabatt på både bil- och hemförsäkringen, som tack för att du samlar dina försäkringar.

Din hemförsäkring ger dig även rabatt på en mängd andra försäkringar, till exempel om du tecknar försäkring för båten, husbilen, hunden, katten och fritidshuset.
Grattis, du får 10% samlingsrabatt på alla de här försäkringarna, när du har ditt boende försäkrat hos oss!

I våra bilförsäkringar slipper du vagnskadesjälvrisk vid djurkollisioner och fordonskollision utomlands. Vi har även ett antal specifika märkesförsäkringar.

Våra bilförsäkringar

Tilläggsförsäkringar

Du får dessutom 10% rabatt på våra tilläggsförsäkringar för bilen; Hyrbil när din egen bil krånglar och Assistans – hjälp inom en timme.

Med vår fritidshusförsäkring får du ett bra skydd för huset, tomten och dina saker. Dessutom ingår saneringsskydd och erbjudande om larmpaket.

Vår fritidshusförsäkring

Tilläggsförsäkringar

Du får dessutom 10% rabatt på våra tilläggsförsäkringar för hemmet; Småbåt för mindre nöjesbåtar och Skog, för dig som äger skogsfastighet.

En bra barnförsäkring behövs! Typiskt nog så inträffar de flesta allvarliga olyckor med barn under kvällar och lov, tider när kommunens försäkringar inte gäller.

Om du har försäkringen medlemsbarn genom facket, så har du redan rabatt.

Vår barnförsäkring

Du får en omfattande men ändå enkel försäkring som ofta rekommenderas av veterinärer. Det din katt behöver helt enkelt!

Vår kattförsäkring

Vår hundförsäkring hör till de bästa på marknaden. Välj själv dina ersättningsnivåer. Ovanpå samlingsrabatten kan du få ytterligare 10% tik-rabatt.

Vår hundförsäkring

Vi erbjuder olika paketlösningar för olika hästar. Du har också möjlighet att göra ett flertal val inom varje försäkringskategori så du får en försäkring efter dina och din hästs behov.

Våra hästförsäkringar

Båtförsäkringen gäller året runt, i sjön och på land – i hela Norden – och masthaveri ingår. Dessutom slipper du höjd självrisk vid kappsegling.

Tilläggsförsäkringar

Du får dessutom 10% rabatt på tillägget Båtassistans och vår smarta försäkring för mindre småbåtar, Småbåt, som du tecknar som ett tillägg till hemförsäkringen.

Farten, ljudet, styrkan. Känslan av att vara ett med naturen. Med vår försäkring får du dessutom ytterligare 15% rabatt om du har ABS-bromsar!

Våra mc-försäkringar

Vår mopedförsäkring gäller för alla typer av mopeder, även EU-mopeder och mopedbilar. För mopedbilar ingår dessutom försäkring för glasrutor. Njut av åkturen, och känn dig trygg med vår mopedförsäkring.

Vår mopedförsäkring

Med vår Husvagnsförsäkring kan du känna dig trygg. Ett rullande hem är extra utsatt, men om du försäkrar din husvagn hos oss på Folksam så slipper du till exempel vagnskadesjälvrisk vid kollision med djur.

Vår husvagnsförsäkring

Hemma fast borta – det är charmen med husbilar. Med vår försäkring kan du känna dig trygg både på vägarna och parkerad på campingen.

Vår husbilsförsäkring

Med en försäkring för släpvagn eller hästsläp ersätts du om det till exempel skulle bli stulet eller eller skadas i brand.

Vår släpvagnsförsäkring

Med vår Året runt-försäkring för terrängskoter och snöskoter (ATV - All Terrain Vehicle) behöver du aldrig ställa av och på din skoter i Vägtrafikregistret. Du är alltid försäkrad oavsett om den är försedd med medar eller hjul.

Vår skoterförsäkring

Den här försäkringen erbjuder vi till dig som har vår barnförsäkring och fyller 25 år. Det är då barnförsäkringen upphör att gälla och vi vill kunna ge dig ett fortsatt gott skydd.

Vår sjuk- och olycksfallsförsäkring

Med vår försäkring för småtraktorer – för lantbruk, park- och trädgårdsskötsel – så ersätts du vid till exempel stöld, brand eller annan skada. Traktorn ska vara registrerad på privatperson och får ha en tjänstevikt på högst 2 499 kilo.

Småtraktorförsäkring

Du får också 10% samlingsrabatt på din boendeförsäkring när du har din bil försäkrad hos oss.

Vår försäkring för lägenheter innehåller ett omfattande skydd för dig, din bostad och dina saker. Reseskydd ingår också. För bostadsrätter behövs ett extra skydd eftersom du ansvarar för inre underhåll och fast inredning.

Vår försäkring för hyresrätter

Vår försäkring för bostadsrätter

Tilläggsförsäkringar

Du får dessutom 10% rabatt på våra tilläggsförsäkringar för hemmet; Småbåt för mindre nöjesbåtar, Golf, Elrullstol och Värdesak – för dina extra värdefulla saker

Om du dessutom hjälper både oss och dig själv genom att skadeförebygga i hemmet får du ytterligare rabatter.

Du får 5 % rabatt på din hem-, villa-, bostadsrätts- och fritidshusförsäkring om du skaffar hemlarm uppkopplat till godkänd larmcentral.

Rabatten gäller på premien som du själv betalar, inte genom medlemskap i fackförbund.

Om du har en säkerhetsdörr eller gallergrind så får du inte bara en mer inbrottssäker lägenhet. Du får också 5% på din hem- och bostadsrättsförsäkring.

Genom länken nedan kan du söka på vilka produkter som är certifierade. Ange "dörr" eller "gallergrind" i sökfältet och tryck sedan på produkter.

Certifierade säkerhetsdörrar och galler

I vår säkerhetsbutik erbjuder vi säkerhetsprodukter vi rekommenderar – allt från brandvarnare till reflexvästar – till ett rabatterat pris. I samarbete med Anticimex.

Säkerhetsprodukter för hemmet

Om du kör en trafiksäker och klimatsmart bil eller en mc med ABS kan du få ännu mer rabatt.

Farten, ljudet, styrkan och grusiga vårvägar. Med ABS-bromsar har du full kontroll vid hård inbromsning. Det tycker vi är så värdefullt att vi sänker premien på din motorcykelförsäkring med 15% om du har ABS-bromsar!

Vår mc-försäkring

Om din bil är extra trafiksäker och klimatsmart så bidrar du till mindre påverkan på miljön och en säkrare trafik. Det gillar vi. Finns din bil med i listan får du 10% rabatt på bilförsäkringen.

Se efter vilka bilmodeller som ger rabatt

Om du har mer än en bil i hushållet och dessutom hemmet försäkrat hos oss, får du 5% rabatt på alla bilar i hushållet om du försäkrar dem också. Tillsammans med samlingsrabatten så kan du få totalt 15% rabatt på bilförsäkringarna och alla eventuella tillägg!