Juridisk hjälp från Familjens Jurist

Det kan vara svårt att ha koll på alla lagar inom juridiken. Ibland kan du behöva ta juridisk hjälp för att komma vidare i livet. Som kund i Folksam får du 25% rabatt på digitala tjänster hos Familjens Jurist.

Familjens Jurist är experter på juridik och kan hjälpa dig med frågor som rör privat- och familjeliv, företagande och boendefrågor. Du kan få hjälp med att upprätta dokument, få juridisk rådgivning och få biträde i tvister inom familjerätt, arvsrätt, bostadsjuridik och vårdnadsfrågor.

Du hittar mer information om vårt erbjudande i samarbete med Familjens Jurist via länken nedan. Där kan du även boka tid för personlig rådgivning och skriva juridiska dokument.

Vårt erbjudande hos Familjens Jurist

Medlemsförmåner hos Familjens Jurist

Rabatten omfattar inte rättshjälps- eller rättsskyddsärenden och går inte att kombinera med andra erbjudanden. Du hittar mer information om rättsskydd via länken nedan:

Information om rättsskydd

Med Familjens Jurist kan du få rådgivning av en jurist och skriva juridiska dokument i deras onlinetjänst. Möte med jurist sker på ett av deras kontor, över telefon eller videomöte

Du hittar mer information om erbjudandet, hur du bokar tid och använder tjänsten via denna länk:

Familjens Jurist

Du kan också boka tid genom att ringa Familjens Jurists bokningsenhet på detta nummer:

0771-771 070

Om Familjens Jurist

Familjens Jurist grundades 2002 och har sedan starten inriktat sig speciellt på familjejuridik med mål att ge privatpersoner enkel, personlig och lättillgänglig hjälp med juridiska frågor.

Byrån finns på 35 kontor på 30 orter i landet.

Här är några vanliga exempel på frågor som du kan få hjälp med av Familjens Jurist.
 
Frågor om äktenskap, skillsmässa och vårdnadstvist
 • Hur fungerar ett äktenskapsförord och vad ska man tänka på?
 • Vad gäller för underhåll och vårdnad av gemensamma barn vid skilsmässa?
 • Hur kan jag få stöd i en rättsprocess, vem kan företräda mig i en vårdnadstvist?
 • Vem har rätt till den gemensamma bostaden vid en separation?
Frågor om bostad, fastighet och semesterboende
 • Vad ska jag göra om jag misstänker fel i min fastighet eller bostadsrätt?
 • Vad ska jag tänka på om jag ska hyra ut min bostad?
 • Vad kan hända om man är sambo och en av parterna inte kan betala sina skulder?
 • Gäller svensk lag även för mitt semesterboende?
 • Vilka regler gäller för servitut?
Frågor om testamente, arv och dödsbo
 • Hur skriver man testamente och hur förvarar man det tryggt?
 • Hur fungerar en framtidsfullmakt?
 • Vad händer om arvingar är oense om egendom eller fördelning?
 • Hur hanteras försäkringar i samband med separation och dödsfall?
 • Hur gör man bouppteckning och deklaration för ett dödsbo?
 • Hur löser man arvsfrågor på bästa sätt när man har särkullbarn?
 • Vilka regler gäller för bodelning vid skilsmässa eller dödsfall?
 • Gäller svensk arvsrätt även om vi bor i Spanien?
Behovet av juridisk rådgivning varierar från fall till fall. Här ger vi några exempel på situationer där våra kunder berättar om hur de fått hjälp genom Familjens Jurist.

När Anna fick reda på att sonen Kalle äntligen skulle sälja sin bostadsrätt, där hon tidigare hjälpt till med kontantinsatsen, och flytta ihop med sin älskade Charlotte i en ny och större bostad blev hon överlycklig för hans skull.

Samtidigt undrade Anna vad som skulle hända med både bostad och möbler om Kalle och Charlotte skulle separera i framtiden, särskilt som Charlotte fortfarande läste på högskolan och hade bott i studentkorridor.

Familjens Jurist upprättade ett samboavtal

Med hjälp av Familjens Jurist ordnade Anna så att sonen Kalle och Charlotte fick hjälp med att upprätta ett samboavtal som på ett tryggt och rättvist sätt reglerade hur bostaden och bohaget skulle fördelas – om livet skulle förändras.

Livet förändras ordentligt och ofta smärtsamt i samband med en skilsmässa.

När Johanna skilde sig från Fredric var det viktigaste för henne att säkerställa att dottern Erica fick största möjliga trygghet.

När vuxenkonflikten ändå gjorde att Johanna och Fredric blev oense om allt från vem som skulle bo kvar i bostaden till hur umgänget med dottern skulle lösas rent praktiskt, kände hon att de inte kunde komma vidare på egen hand.

Familjens Jurist hjälpte till med avtalen

Med hjälp av Familjens Jurist kunde Johanna få klarhet kring reglerna om kvarboenderätt och umgänge – och få hjälp med att upprätta både bodelningsavtal och ett umgängesavtal, som Fredric sedan också accepterade.

Johan hade insett behovet att upprätta ett testamente så att hans guddotter, och inte bara släktingarna, skulle ärva honom. Dessutom ville han låta en ideell organisation som låg honom varmt om hjärtat få ett mindre belopp.

Han undrade även över hur man på ett tryggt sätt kunde förvara testamentet, så att det verkligen skulle hittas när det var dags.

Familjens Jurist hjälpte till med ett giltigt testamente

Med hjälp av Familjens Jurist kunde Johan få hjälp med att upprätta ett korrekt och giltigt testamente och få det bevittnat som lagen kräver.

Dessutom passade Johan på att låta förvara testamentet på ett tryggt sätt, så att han visste att det skulle komma fram efter hans död.