Få upp till 25 % rabatt!

Populär och miljömärkt

Fritidshusförsäkring

Så hanterar vi dina personuppgifter

Få upp till 25 % rabatt!
Fritidshusförsäkring - Märkt med Bra Miljöval - Skadehantering och kundservice i toppklass


För att du älskar ditt fritidshus

Vi skapar trygghet året om – välkommen du också!

  • Topprankad hjälp när du behöver den! – Vår servicekvalitet får högsta betyg enligt Svensk Kvalitetsindex (SKI 2021).
  • Skydd mot extrema väderförhållanden och naturskador – om fritidshuset skadas på grund av blixt, storm, hagel eller snötryck
  • Fullvärdesförsäkring vid hussvamp – vi står för kostnaden för sanering och reparation om du har Fritidshusförsäkring Stor.

Därför väljer du vår fritidshusförsäkring

Skydd vid brand, vattenskada och inbrott

Vår fritidshusförsäkring skyddar ditt hus året om, även när du själv inte är på plats. En trygghet om huset skadas vid brand, vattenskada eller om du får besök av objudna gäster.

Mer skydd när du har otur

Allrisk, Drulle och Otursförsäkring - kärt barn har många namn. Med Fritidshusförsäkring Stor ingår skydd mot plötsliga och oförutsedda händelser både för huset och tomten. Du kan få ersättning upp till 150.000 kronor om du tex tappar något tungt eller råkar spilla ut vätska som förstör golvet.

Skydd mot extrema väderförhållanden och naturskador

Vår fritidshusförsäkring skyddar ditt fritidshus under alla säsonger. Om huset skadas på grund av exempelvis storm, hagel, snötryck eller blixtnedslag kan du få ersättning från försäkringen.

Nyvärde på vitvaror och hushållsmaskiner

Vanligtvis sker ett åldersavdrag om något skulle hända din dammsugare, kyl eller diskmaskin. Men med Fritidsförsäkring Stor slipper du åldersavdraget inom fyra år från inköpet så länge du låter laga det skadade föremålet eller köper en ny likvärdig produkt.

Fullvärdesförsäkring vid hussvampsangrepp

Om huset skulle drabbas och skadas av äkta hussvamp, så står vi för kostnaden för sanering och reparation om du har Fritidshusförsäkring Stor. Du betalar inte ens någon självrisk.

Hjälp vid problem med skadedjur

Om ditt hus drabbas av skadedjur som exempelvis möss, getingar eller pälsängrar, ingår det hjälp med sanering via Anticimex. Angrips huset av träskadeinsekter som exempelvis husbock och hästmyra får du även hjälp med nödvändiga reparationer.

Skydd mot läckage och översvämning

Du kan få ersättning om huset skadas genom läckage från till exempel vattenledningar, diskmaskin eller genom översvämning. Med Fritidshusförsäkring Stor ingår även våtrumsskada på ytskikt och tätskikt genom vilket läckaget har uppstått.

Kostnadsfri byggrådgivning från experter

Om du har vår fritidshusförsäkring har du tillgång till kostnadsfri byggrådgivning via telefon eller videosamtal när du till exempel ska reparera, renovera eller bygga om något.

Försäkringen är märkt med Bra Miljöval©

Försäkringen är certifierad enligt Naturskyddsföreningens märkning Bra Miljöval© – världens tuffaste miljömärkning. När ditt fritidshus ska repareras så kan vi till exempel föreslå en byggentreprenör som är miljögodkänd av oss och som använder miljövänligt byggmaterial i så stor utsträckning som möjligt utan att kvaliteten påverkas.

Du kan få upp till 25% i rabatt

Du kan få upp till 25% i rabatt När du har hemmet försäkrat hos oss får du 10 % samlingsrabatt på fritidshusförsäkringen och många av våra andra försäkringar. Du får ytterligare 15 % rabatt om du hjälper till att förebygga inbrott och vattenskador. Totalt kan du få upp till 25% rabatt på fritidshusförsäkringen.

Topprankad hjälp när du behöver det

Vi finns här för dig. Du får hjälp att teckna rätt försäkring utifrån ditt behov och dina förutsättningar. Råkar du ut för en skada hjälper vi dig på bästa sätt. Vår servicekvalitet får högsta betyg enligt Svensk Kvalitetsindex (SKI2021).

Vi är kundägda – mer tillbaka till dig

Tills skillnad från många av våra konkurrenter är det du som kund som äger Folksam. För oss är nöjda kunder och nöjda ägare samma sak. Vi delar inte ut bonusar till chefer. Vinsten används till återbäring, generös skadereglering och för att förbättra för dig som kund.

Det mest hållbara varumärket i branschen

Folksam har rankats som Sveriges mest hållbara varumärken i kategorin försäkring av Sustainable Brand Index 2021. Dina sparpengar placeras ansvarsfullt och vi är stolta över att kunna erbjuda boende- och bilförsäkringar märkta med Naturskyddsföreningens ”Bra Miljöval”. Allt hållbarhetsarbete gör vi tillsammans med våra kunder och ägare och tillsammans försäkrar vi oss om en bättre morgondag.

Forskar och förebygger för din trygghet

Du får tips på hur du kan slippa skador i ditt hem, till exempel från vatten, brand och inbrott. Våra trafikforskare testar hur säker bilen är. Vi hjälper dig att göra hållbara val, till exempel genom att testar och jämför allt från cykelhjälmar till solpaneler och värmepumpar.

Stort utbud av olika försäkringar

Hur du än lever och bor så finns det saker runt dig som du tycker om. Folksam har ett stort utbud av försäkringar för alla tänkbara behov och livssituationer. Det enklaste är att samla alla försäkringar hos oss. Då får du både samlingsrabatt och betalar endast en självrisk om du tex utsätts för inbrott och skadegörelse i bilen eller huset.

Samlingsrabatt

Det lönar sig att samla sina försäkringar hos Folksam. Har du ditt hem försäkrat hos oss kan du få rabatt på många av våra andra försäkringar som till exempel barnen, bilen, hunden, katten, fritidshuset och båten. Har du dessutom både bil och hem så kan du få 10% rabatt på båda försäkringarna.

Läs mer, få ett pris och köp direkt på webben

Klicka på länken nedan så kan du få ett pris och köpa den direkt här på webben.

Fyll i ditt personnummer och svara på några frågor, för att se pris och teckna en fritidshusförsäkring som gör att du kan känna dig trygg.

Köp fritidshusförsäkringen

Om du har frågor eller vill ha hjälpa att välja

Vår kundservice hjälper dig gärna om du är tveksam.

Vi vill att du ska vara rätt försäkrad – inte för mycket och inte för lite. Kundservice kan hjälpa dig att göra ett bra val utifrån just din situation.

Ring oss – så hjälper vi dig!

0771-950 950

Vardagar 07.30–21.00, helg 09.00–19.00

Eller kontakta oss med e-post