Tjänstepension

— vad innebär det?

Tjänstepensionen är den del av pensionen som din arbetsgivare betalar. Det är en mycket viktig del av din totala pension.

Det handlar om tusentals kronor som avsätts varje år och tjänstepensionen är därför en väsentlig del av din framtida ekonomi. I dag har cirka nittio procent av alla anställda tjänstepension genom sin arbetsgivare.
Du kan påverka din pension genom aktiva val

Hur väljer jag Folksam för min tjänstepension?

Här kan du se i vilka avtalsområden du kan välja Folksam för din tjänstepension. Välj ditt avtal för att läsa mer.
Om du är osäker på vilket avtal du tillhör, hör med din arbetsgivare eller kontakta oss för en rådgivning, så hjälper vi dig.

Tillhör du kooperativa tjänstepensioner omfattas du både av en tjänstepension där Folksam är förvalt alternativ och där flera av avtalsförsäkringarna ger dig ett extra försäkringsskydd.
Mer än en miljon svenskar sparar till sin pension i Folksam. Hos oss vågar du ha pensionsdrömmar.

Tack vare att vi inte har något eget fondbolag är vi fria att välja bland de bästa fonderna inom varje område.

Friheten gör oss oberoende att välja ut högpresterande fonder och välja bort fonder som inte håller måttet över tid.

Du som är kund ska veta vad du betalar för. Våra avgifter ska vara rättvisa och enkla att förstå. Du ska inte överraskas av konstiga tillägg eller avdrag utan kostnaden ska vara rimlig och inte äta upp det förvaltade beloppet.

Vi vill att du, som kund i Folksam ska kunna välja bland marknadens bästa fonder.

Vi har valt ut ett antal fonder från förvaltare som vi tror på, bland annat hållbara fonder och fonder med låga avgifter.

Genom att göra ett aktivt val och välja en bra och stabil förvaltare kan du få pengarna att växa ännu bättre. Om du inte gör något val placeras dina pengar i ett så kallat förvalsalternativ.

För dig som har en kooperativ tjänstepension är Folksam ett förvalsalternativ.

Om du har frågor om din pension och dina val, är du välkommen att kontakta våra certifierade rådgivare. De hjälper dig att få ett långsiktigt sparande – utifrån den trygghet och risknivå du önskar.

Om du redan har pensionsförsäkringar som du vill flytta till Folksam så hjälper vi dig att flytta dem. Om du vill flytta din tjänstepension till Folksam måste försäkringstagaren godkänna att försäkringen flyttas.

Boka en kostnadsfri rådgivning

Om du har frågor om din pension och dina val, är du välkommen att kontakta våra certifierade rådgivare. Du kan också få hjälp med att flytta din tjänstepension till oss. Du bokar enkelt rådgivning genom att fylla i ditt namn, telefonnummer och personnummer så kontaktar vi dig. Välkommen!