Familjestöd Direkt

De gånger du behöver stöd som förälder

Med våra barn- eller gravidförsäkringar ingår det samtalsstöd i form av kostnadsfria och obegränsade telefonsamtal med barnmorska eller socionom.

Till experterna på Familjestöd Direkt ringer du om du har frågor om att vänta barn och att leva med barn. Du är välkommen med alla dina frågor, stora som små, hur ofta du vill.

Tjänsten innehåller:

  • Samtal med barnmorskor
  • Samtal med socionomer – om barnet är över två år
  • Kostnadsfria samtal och stöd 8-20 varje dag
  • Inget skadeärende hos oss krävs för att använda tjänsten
Du kan till exempel prata med en barnmorska om graviditetsbesvär som bäckensmärtor, illamående och sammandragningar eller ställa frågor om vad du kan och inte bör äta.

Barnmorskan kan även svara på dina funderingar kring förlossning, amning och första tiden som förälder. 

Om du behöver stöd i ditt föräldraskap, exempelvis att bemästra treåringens trots eller att förstå din tonåring får du prata med en socionom som är expert på barn- och ungdomsfrågor.

Är ditt barn sjukt och i behov av vård? Ring 1177 för sjukvårdsrådgivning eller 112 om det är akut!
Om du känner att du behöver stöd och någon att prata med om ditt eller dina barn kontaktar du Falck Healthcare på telefonnumret nedanför - du kan självklart vara anonym.

Det kan till exempel handla om att ditt barn har svårt att sova, eller andra saker du känner dig orolig för och behöver stöd kring. Om ditt barn är sjukt ringer du vårdrådgivningen (1177) i stället.

Familjestöd Direkt

  • 0200–21 50 55 Alla dagar 8-20 för dig som har vår barn- eller gravidförsäkring

    Tjänsten är kostnadsfri och ger tillgång till ett obegränsat antal samtal.