Så väljer du rätt barnförsäkring

Skydd för ditt barn - dygnet runt

Barnförsäkringar kan se snarlika ut, men ofta skiljer sig innehållet åt. Som när och hur du får ersättning till exempel. Här får du tips om vad du bör tänka på när du väljer barnförsäkring.

I valet av försäkring är det viktigt att inte bara stirra sig blind på priset utan kontrollera vad du faktiskt får för pengarna. Vilka ersättningar ingår och gäller den dygnet runt och för både sjukdom och olycksfall?  Ibland ingår bara ett skydd för olycksfall. Men det är minst lika viktigt att den även omfattar sjukdom, som vi på Folksam kan se är den vanligaste anledningen till att barn får bestående besvär.

Sju tips när du väljer barnförsäkring

  • Skaffa barnförsäkring så tidigt som möjligt
  • Se till att den gäller för både sjukdom och olycksfall
  • Kontrollera att försäkringen gäller dygnet runt
  • Titta inte bara på priset - utan på vad du faktiskt får
  • Både medicinsk och ekonomisk invaliditet bör ingå
  • Ärftlig sjukdom i släkten? Kolla i vilka försäkringar den ingår
  • Barnförsäkring via facket kan betyda ett lägre pris

Fokusera på de stora beloppen

Om man inte kan så mycket om barnförsäkring, kan det vara svårt att veta vilka ersättningar som är viktiga när man väljer. En rekommendation är att fokusera på de delar i försäkringen som ger de stora beloppen, som ersättning för vårdkostnader, vissa diagnoser och framförallt medicinsk och ekonomisk invaliditetsersättning. Den medicinska betalas ut för funktionsnedsättningen, medan den ekonomiska hjälper barnet som inte kan jobba i framtiden.

Fokusera på de delar i försäkringen som ger de stora beloppen, som ersättning för vårdkostnader

Har du tillgång till barnförsäkring via facket?

Sist men inte minst är det bra att undersöka om du har tillgång till en barnförsäkring genom ditt fackförbund eller din arbetsgivare. Fördelen är att du oftast får den till ett lägre pris och inte behöver fylla i en hälsodeklaration för barnet.

Våra barnförsäkringar

För små busiga barn är hela världen en spännande lekplats. Som förälder vill du skydda dem från allt ont och med en bra barnförsäkring kan du känna dig tryggare.