Karin, försäkringsadministratör

Hej Karin, berätta kort om din roll och den resa du gjort på Folksam.

— Jag började som motorskadereglerare 1987, därefter så har jag bytt jobb ungefär vart tredje år.

Jag har jobbat på bland annat utlandsskador, rättskydd, centrala skador, Kundombudsmannen samt i olika projekt på heltid. Idag jobbar jag med bland annat bankkortsförsäkring på backofficefunktionen på Företagsavdelningen.

Vad är särskilt kul och utmanande med ditt jobb?

Bankkortsaffären är spännande. Jag är med och utvecklar försäkringen som är kopplad till bankkorten. Det är roligt att arbeta tillsammans med andra kollegor med olika kompetenser, vi kompletterar varandra och breddar perspektiven.

Det är härligt när det snabbt blir ett konkret resultat. Ibland handlar det om att hjälpa till när systemet inte fungerar och då gäller det att vara serviceinriktad.

Hur ska man vara för att lyckas i din roll på Folksam?

Det är viktigt att vara duktig på att underhålla kundrelationen. Vi som jobbar här ska alltid ha kundnyttan i fokus i allt vi gör och då gäller det att vara lyhörd och engagerad. Kunden ska känna sig trygg med att vi är experter inom försäkringsområdet.

Var i bolaget ser du dig själv vara om tre år och varför?

Jag tror att jag kommer att jobba med företagsförsäkringar och ha en roll som Key Account Manager eftersom jag gillar att jobba med långsiktiga kundkontakter.

Berätta kort om kundnyttan du gör och hur slutkunden upplever den.

Slutkunden får en prisvärd bankkortsförsäkring som ingår i kortavgiften. Många kunder vet inte om att det ingår en kortförsäkring och blir ofta positivt överraskade. Men för att skapa kundnytta så måste vi bli bättre på att marknadsföra produkten.

Hur är stämningen och arbetsklimatet på jobbet?

Jättebra, på Folksam finns det många olika människor vilket skapar en dynamik! Kamratföreningen, som är en förening för alla Folksams anställda, är något som jag även engagerar mig mycket i.

Det finns lokala klubbar som ordnar olika events och träningsaktiviteter. Genom detta så har jag ett stort nätverk inom företaget.
Det är härligt när det snabbt blir ett konkret resultat.

Vad ger dig energi utanför jobbet?

Genom orientering där jag träffar andra människor. Jag var tidigare scoutledare men bytte sedan till orienteringslivet. Och jag har tagit Tjejklassikern, Halvklassikern och Stora Klassikern - något jag började med efter jag fyllt 50 år!

Vad är det absolut bästa med att jobba på Folksam?

Bra arbetskamrater som jag får näring ifrån. Storleken har betydelse, det finns många valmöjligheter. Jag är ju själv ett levande bevis på att man kan göra flera olika saker. Vi jobbar för något som alla behöver och har nytta av.