Dejan, företagsrådgivare

Hej Dejan! Hur är det att jobba som företagsrådgivare på Folksam?

Jag är ganska nyanställd på Folksam, men har haft liknande jobb i branschen tidigare. Första tiden har varit väldigt lärorik och jag har fått en gedigen introduktion till både produkter, arbetssätt och företagskultur.

Att jobba i kundägda bolag är något jag gjort tidigare och tycker om, eftersom kunden alltid är i centrum. Men här på Folksam har man också medbetaren i centrum. Även om det är ett stort bolag så blir du inte en i mängden.

Jag blev tipsad om Folksam av en tidigare anställd och är väldigt nöjd med mitt val. Så här långt tycker jag att jobbet definitivt motsvarar mina förväntningar och mer därtill!

På Folksam är både kunden och medarbetaren i centrum.

Vad tycker du skiljer Folksam från andra liknande bolag?

Som företagsrådgivare på Folksam har jag en större frihet än jag haft tidigare, därmed också ett större ansvar. Jag får bygga min egen verkstad och odla mina egna nätverk, därför är jag ofta med på event och liknande.

På Folksam tycker jag också att hållbarhet och mångfald finns på riktigt. Här finns kollegor med alla bakgrunder och vi pratar mycket om hållbarhet, det är inbyggt i strukturerna här.

Även om du är ganska nyanställd så har du redan hunnit byta jobb. Berätta!

Det stämmer, jag är ett bra exempel på utvecklingsmöjligheterna här på Folksam. En tjänst som gruppchef dök upp och jag tog chansen och fick jobbet. Så sedan en tid tillbaka är jag chef för knappt tio företagsrådgivare.

Jag är väldigt glad att ha fått det förtroendet och hoppas att jag kan skapa lite av det som jag tycker är viktigt i jobbet – att ha roligt, att bli sedd som individ och att stötta varandra!