Johanna, innovationsledare på FutureLab

Johanna arbetar som innovationsledare på FutureLab. Som innovationsledare är du med hela vägen från kreativ idé till nya affärsmöjligheter.

Bakgrund?

Jag är civilingenjör med en bakgrund som managementkonsult, IT-konsult och affärsutvecklare. Jag har medverkat i lanseringen av tre olika uppstartsbolag, har varit affärsansvarig och jobbat mycket med strategiarbete och digital transformation.

Varför Folksam?

Jag ville arbeta på en stor arbetsplats där det fanns möjlighet att byta jobb internt och med tillräckligt mycket komplexitet för att mitt arbete skulle vara intellektuellt utmanande och omväxlade. Folksams hållbarhetsarbete, sunda ledarskapskultur och fokus på mångfald imponerade på mig.
Jag älskar att arbeta med innovation, det känns som att allt är möjligt.

Folksam + IT?

På FutureLab har vi flera nyexade tech talents som jobbar med apputveckling, molntjänster, AI/machine learning, NLP, digitala assistenter och dataanalys. Man kan också arbeta som systemutvecklare med ny teknik eller som Scrum Master.

Bästa med jobbet?

Jag älskar att arbeta med innovation. Att få tänka nytt och utmana nuvarande strukturer på ett sätt som skapar större förflyttningar och helt nya affärsmöjligheter. Utvecklarna på FutureLab är unga och innovativa och ger mig nya perspektiv på saker varje dag.