Malin, byggtekniker

Malin jobbar som byggtekniker i Örebro. I sitt jobb kombinerar hon erfarenhet från byggbranschen med många intressanta kundkontakter.

Vad har du för bakgrund och hur kom du till Folksam?

Jag är utbildad bygg- och fastighetsekonom. Tidigare har jag bland annat jobbat som fastighetsförvaltare och arbetsledare inom byggbranschen. När jag såg annonsen om jobbet som byggtekniker hos Folksam kände jag att det skulle passa mig perfekt. Här får jag kombinera min byggerfarenhet med kunskaperna inom ekonomi och juridik.

Hur är det att jobba som byggtekniker?

Jag handlägger olika byggskador som våra kunder råkat ut för. Det innebär många kundmöten, både via telefon och mejl, och de handlar om allt från enkla frågor till stora ärenden som exempelvis vattenskador. Jag har också mycket kontakt med olika entreprenörer och ansvarar för betalningskontroll.

Jobbet är varierat och vi jobbar mycket med problemlösning. Vår utgångspunkt är alltid att hjälpa kunden på bästa sätt. Ibland blir kunden besviken och det kan vara utmanande att försöka förklara bakgrunden och vad som innefattas i en viss försäkring. Därför är det viktigt att vara tydlig och rak i kommunikationen och samtidigt ha empati och anpassa sig utifrån kundens behov.
Vår utgångspunkt är alltid att hjälpa kunden på bästa sätt

Vilka karriärmöjligheter finns?

Inom byggområdet kan du bland annat jobba som byggtekniker inne eller byggtekniker ute och det finns möjlighet till vidareutveckling på olika sätt. Inom ekonomi och juridik, som jag också har erfarenhet av, finns det hur många spännande jobb som helst i Folksam. Överlag har vi väldigt bra utvecklingsmöjligheter!

Vad är det bästa med att jobba på Folksam?

Folksam är en trygg arbetsgivare och du har utvecklingsmöjligheter inom hela företaget. Jag gillar att Folksam hela tiden vill utvecklas och att vi jobbar aktivt med miljötänk. Mina kollegor är också en stor anledning till att jag trivs så bra. Vi är ett jättebra gäng som bryr oss om varandra. De bidrar verkligen till att det är kul att gå till jobbet!