Elin, pensionshandläggare

Hej Elin, berätta om ditt jobb.

— Jag jobbar inom liv- och pensionsservice som är en form av ”shared service center” inom Folksam, jag tillhör administrationen för förmedlad affär.

Som försäkringshandläggare är de huvudsakliga arbetsuppgifterna att handlägga försäkringsärenden såsom nyteckning och ändring för fond- och traditionell försäkring. Rollen innebär ibland även att vid sidan om handläggningen anta diverse projektuppdrag.

Jag ingår för tillfället i ett större projekt som syftar till att effektivisera handläggningen av tjänstepension i Folksam.

Vad är särskilt kul och utmanande i ditt jobb?

Tjänstepensioner är en ökande marknad och det är förstås kul! Ju mer affären växer desto högre krav på att vi internt har bra och effektiva processer.

Vi arbetar med ständiga förbättringar och strävar hela tiden efter att göra varje steg av det administrativa flödet så effektivt och prisvärt som möjligt. Att få vara delaktig i dessa utvecklingsprojekt är väldigt roligt.

Hur ska man vara för att lyckas som pensionshandläggare?

Det är högt tryck med många ärenden och det gäller att du i handläggningen är strukturerad och kan prioritera. Det är också viktigt att våga ställa frågor och vara flexibel för vad som händer i omvärlden.
Tjänstepensioner är en ökande marknad och det är förstås kul!

Hur länge har du jobbat som pensionshandläggare?

Jag har haft det här jobbet sedan våren 2013. Innan dess jobbade jag som privatrådgivare några år, först i Uppsala och sedan i Stockholm.

Var i bolaget ser du dig själv om tre år?

Folksam är ett stort bolag men många spännande jobb. Jag skulle i framtiden gärna jobba med något inom organisationsutveckling och styrning, kanske inom kommunikation eller HR.

Vad ger dig energi utanför jobbet?

Mycket av min fritid ägnar jag åt löpning, gym eller långa promenader. Jag har även ett stort intresse i mode och trender samt gillar jag att fotografera. Jag reser mer än gärna och mina resor går då helst till någon storstad.

Vad är det absolut bästa med att jobba på Folksam?

Folksam är ett ärligt och reko företag utan något fulspel. Folksam är också engagerade i viktiga frågor som till exempel hållbarhet och miljö.