Panos, testledare

Hej Panos, berätta om ditt jobb.

— Jag började på Folksams IT-avdelning som testledare i december 2010 och jobbar kvar i den rollen.

Mitt jobb handlar bland annat om att samordna tester kring releaser och höja kvaliteten inom testområdet på Folksam.

Vad är särskilt kul och utmanande i ditt jobb?

Det är ett spännande och högteknologiskt jobb som ställer krav på ett kundorienterat arbetssätt. Man behöver vara kvalitetsmedveten och det motiverar mig att göra ett bra jobb. Dessutom har jag trevliga och duktiga kollegor som delar med sig av sina erfarenheter, jag lär mig mycket av dem.

Hur ska man vara för att lyckas i din roll på Folksam?

Man ska vara nyfiken, det är en viktig del av en testledares vardag. Vara kreativ och ha en vilja att förbättra arbetssätt och processer. Dessutom är det en fördel om man är analytisk och kvalitetsmedveten.

Var i bolaget ser du dig själv vara om tre år och varför?

Jag är nog kvar som testledare, men mer i rollen som specialist och expert. Jag vill gärna bidra i utvecklingen av testverksamheten och processerna. Folksam är ett stort företag med goda karriärmöjligheter om man vill utvecklas.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

Jag följer upp teststatus för utvecklingsprojekt inför release. Kvaliteten är alltid i fokus. Jag samordnar tester för att i slutändan skapa förutsättningar för en bra produkt. Effektiva utvecklingsprocesser bidrar till bättre IT-stöd som i sin tur gör kunderna nöjda. Kvalitet och god tillgänglighet är viktigt för Folksams konkurrenskraft.
Som testledare har man en nyckelroll där man kan bidra till utveckling av både verksamheten och sig själv

Berätta kort om kundnyttan du gör och hur kunden upplever den

Vi som jobbar på IT har framför allt interna kunder, andra som jobbar inom Folksam. Våra förvaltningsledare pratar med förvaltningsledarna i den kundnära verksamheten för att samla upp slutresultatet och nyttan. Jag upplever att jag är med och bidrar till både den interna och externa kundnyttan.

Hur är stämningen och arbetsklimatet på jobbet?

Det är ett öppet arbetsklimat med högt i tak – något som verkligen kännetecknar Folksam. Vår kultur präglas också av professionalitet och hårt arbete.

Vad är det absolut bästa med att jobba på Folksam?

Det är ett stort företag där det är kul att jobba. Folksam erbjuder trygghet, många förmåner och utvecklingsmöjligheter. Dessutom har jag väldigt trevliga kollegor! Som testledare har man en nyckelroll där man kan bidra till utveckling av både verksamheten och sig själv och det är ofta många spännande projekt på gång. Folksam är rätt plats för mig!